Ο Όσκαρ Πιστόριους ετοιμάζεται να συναντήσει τους γονείς του θύματος του, Ρίβα

Ο Όσκαρ Πιστόριους ετοιμάζεται να συναντήσει τους γονείς του θύματος του, Ρίβα Facebook Twitter
0

Να συναντήσει τους γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ, της γυναίκας που δολοφόνησε το 2013, ετοιμάζεται ο Όσκαρ Πιστόριους.

Ο φυλακισμένος πρώην αθλητής Παραολυμπιακών αγώνων κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα που δεν βρίσκεται μακριά από την περιοχή όπου ζουν οι Στέενκαμπ. Ο Πιστόριος ενδέχεται να αποφυλακιστεί, καθώς έχει εκτίσει τη μισή ποινή του από τα 13 χρόνια και πέντε μήνες που του επιβλήθηκαν. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτό που οι αρχές της Νότιας Αφρικής περιγράφουν ως «αποκατάσταση Δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση με τους γονείς της Ρίβα. Σύμφωνα με την διαδικασία, οι δράστες μιλούν με τα θύματα ή συγγενείς τους. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν τη ζημιά που προκάλεσαν, όπως εξήγησε το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών.

Ο Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την Ρίβα το 2013 υποστηρίζοντας πως την είχε περάσει για «διαρρήκτη» στο σπίτι του στην Πρετόρια. Πυροβόλησε τέσσερις φορές μέσα από μια κλειδωμένη πόρτα τουαλέτας.

Ο Πιστόριους ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της συντρόφου του, αρχικά είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη. Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η ποινή που του είχε επιβάλει το δικαστήριο της Πρετόρια «αντικαθίσταται από ποινή κάθειρξης 13 ετών και πέντε μηνών», όπως είχε διευκρινίσει ο δικαστής Ουίλι Σέριτι.

Το δικαστήριο επέβαλε με αυτό τον τρόπο την κατώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για φόνο στη Νότια Αφρική, η οποία είναι 15 χρόνια κάθειρξη, αφαιρώντας τον χρόνο που έχει ήδη εκτίσει ο Πιστόριους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ