ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ο οίκος Tiffany πουλάει το πιο ακριβό κόσμημά του -Η αξία του αγγίζει τα 30 εκατ. δολάρια

Ο οίκος Tiffany πουλάει το πιο ακριβό κόσμημά του -Η αξία του αγγίζει τα 30 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Tiffany
0

Για το πιο ακριβό κομμάτι που δημιουργήθηκε ποτέ θα βγάλει στο «σφυρί» ο οίκος Tiffany.

Πρόκειται για το «The World's Fair Necklace», που αποκαλύφθηκε στο Ντουμπάι την Κυριακή, το οποίο διαθέτει εκπληκτικά διαμάντια 180 καρατίων σε πλατίνα. Το κεντρικό του στοιχείο είναι ένα οβάλ, άψογο, D-color (υψηλής ποιότητας και σχεδόν άχρωμο) διαμάντι 80 καρατίων, το «Empire Diamond». Το Empire Diamond εξορύχθηκε στη Μποτσουάνα, κόπηκε και γυαλίστηκε στο Ισραήλ και τοποθετήθηκε στο εργαστήριο του Tiffany στη Νέα Υόρκη.

Ο οίκος Tiffany χαρακτήρισε ότι το κολιέ είναι το πιο ακριβό κομμάτι που δημιουργήθηκε ποτέ.
Το κολιέ είναι διαθέσιμο προς πώληση - σε αντίθεση με το διάσημο «Tiffany Diamond» 128,54 καρατίων της Tiffany, για το οποίο ο οίκος έχει χαρακτηρίσει ως ανεκτίμητο και δεν είναι προς αγορά.

Ο λιανοπωλητής πολυτελείας δεν έχει θέσει ακόμη τιμή για το κολιέ The World's Fair, αλλά οι ειδικοί του κλάδου εκτιμούν ότι η αξία του κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο λιανοπωλητής είπε ότι το σχέδιο για το The World's Fair Necklace είναι εμπνευσμένο από ένα κολιέ Tiffany που κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1939 που πραγματοποιήθηκε στο Queens' Flushing Meadow-Corona Park. Αυτό το σχέδιο είχε μια γαλαζοπράσινη πέτρα 200 καρατίων και περισσότερα από 400 διαμάντια.

Το επανασχεδιασμένο κολιέ της Παγκόσμιας Έκθεσης μπορεί να φορεθεί με έναν απροσδόκητο τρόπο: Ο χρήστης μπορεί να βγάλει προσεκτικά το Empire Diamond και να το τοποθετήσει σε ένα πλατινένιο δαχτυλίδι, με τη βοήθεια ενός κοσμηματοπώλη Tiffany που θα είναι σε ετοιμότητα όποτε απαιτείται αυτή η υπηρεσία. Φυσικά!

Με πληροφορίες CNN
 

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ