Ο ΟΗΕ καλεί τον Έλον Μασκ να διασφαλίσει ότι το Twitter θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο ΟΗΕ καλεί τον Έλον Μασκ να διασφαλίσει ότι το Twitter σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Με ανοιχτή επιστολή, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προτρέπει τον νέο ιδιοκτήτη του TwitterΈλον Μασκ να διασφαλίσει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα έχει κεντρικό ρόλο στο κοινωνικό δίκτυο.

«Όπως όλες οι εταιρείες, το Twitter πρέπει να κατανοήσει τις βλάβες που συνδέονται με την πλατφόρμα του και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή τους» έγραψε ο Ύπατος Αρμοστής, Φόλκερ Τουρκ.

»Ο σεβασμός των κοινών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να θέτει τις προστατευτικές “μπάρες” για τη χρήση και την εξέλιξη της πλατφόρμας.

»Εν ολίγοις, σας προτρέπω να διασφαλίσετε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του Twitter υπό την ηγεσία σας», έγραψε χαρακτηριστικά την ώρα που εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο θα μπορέσει να διασφαλιστεί η πολυφωνία και δημοκρατία σε ένα τόσο ισχυρό Μέσο.

Νωρίτερα στον απόηχο των μαζικών απολύσεων, ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ζήτησε συγνώμη για τις «γρήγορες» εξελίξεις στο Twitter. στην πρώην εταιρεία του.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο microblogging, ο Ντόρσεϊ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια και είπε ότι το προσωπικό του Twitter «είναι δυνατό και ανθεκτικό. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο, όσο δύσκολη κι αν είναι η στιγμή» ανέφερε.

«Αντιλαμβάνομαι πως πολλοί είναι θυμωμένοι μαζί μου. Έχω την ευθύνη για το γιατί όλοι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση: μεγάλωσα το μέγεθος της εταιρείας πολύ γρήγορα. Ζητώ συγγνώμη για αυτό» είπε.

«Είμαι ευγνώμων και αγαπώ όλους όσοι έχουν δουλέψει στο Twitter. Δεν περιμένω να είναι αμοιβαίο αυτή τη στιγμή...ή ποτέ...και καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Η δήλωσή του φάνηκε να επιβεβαιώνει την ανάγκη για απολύσεις στην εταιρεία. Ο 45χρονος Ντόρσεϊ υποστήριξε την εξαγορά του Μασκ, εξάλλου.

Με πληροφορίες του BBC/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη στην Ιταλία ο Τούρκος κακοποιός Μπαρίς Μπογιούν που συνδέεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα με τους έξι νεκρούς

Διεθνή / Συνελήφθη στην Ιταλία ο Τούρκος κακοποιός Μπαρίς Μπογιούν που συνδέεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα

Ποιος είναι ο πλέον καταζητούμενος άνδρας στην Τουρκία Μπαρίς Μπογιούν - Το ξεκίνημα και η ηγετική θέση στη συμμορία - Οι δολοφονίες στις οποίες εμπλέκεται
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τι σημαίνει η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από Νορβηγία, Ισπανία, Ιρλανδία - Ποιες χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη

Διεθνή / Τι σημαίνει η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από Νορβηγία, Ισπανία, Ιρλανδία - Ποιες χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη

Με την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων σε αδιέξοδο, η αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από χώρες-μέλη της ΕΕ σηματοδοτεί τεκτονικές αλλαγές
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ