Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί με τον Γκουτέρες στη Ν. Υόρκη

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί με τον Γκουτέρες στη Ν. Υόρκη Facebook Twitter
0

Με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαιώνουν ότι οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Αντόνιο Γκουτέρες να συναντηθούν μαζί του την Κυριακή το βράδυ, 4 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη.

Η γραπτή δήλωση αναφέρει: «Ο Γενικός Γραμματέας προσκάλεσε τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Ε/κ ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, για μία κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό και την πορεία προς τα εμπρός. Και οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση του» σημειώνεται και προστίθεται ότι ο γγ των Ηνωμένων Εθνών «προσβλέπει να υποδεχθεί τους ηγέτες, μαζί με τον ειδικό του σύμβουλο, το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη το βράδυ του Σαββάτου και τη Δευτέρα το πρωί θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου το βράδυ θα μιλήσει στο συνέδριο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM