Ο Νετανιάχου συγχαίρει τον Τραμπ: «Οι καλύτερες μέρες της συμμαχίας μας είναι μπροστά μας»

Ο Νετανιάχου συγχαίρει τον Τραμπ: «Οι καλύτερες μέρες της συμμαχίας μας είναι μπροστά μας» Facebook Twitter
Φωτ: YouTube screenshot / @Israeli PM
0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την ημέρα της ορκωμοσία του, εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον στις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

«Οι καλύτερες μέρες της συμμαχίας μας δεν έχουν έρθει ακόμη», είπε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. «Πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα οδηγήσει τη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Η πρώτη σας θητεία ως πρόεδρος ήταν γεμάτη με πρωτοποριακές στιγμές στην ιστορία της μεγάλης συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών μας», αναφέρει ο Νετανιάχου σε αγγλόφωνο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, κάνοντας αναφορά στην αποχώρηση του Τραμπ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας στα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Εσείς μεσολαβήσατε για την ιστορική συμφωνία του Αβραάμ, με την οποία το Ισραήλ έκανε ειρήνη με τέσσερις αραβικές χώρες», προσθέτει.

«Πιστεύω ότι δουλεύοντας ξανά μαζί, θα ανεβάσουμε τη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη» και θα «ολοκληρώσουμε την ήττα του άξονα τρομοκρατίας του Ιράν και θα εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας για την περιοχή μας».

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε επίσης τον Τραμπ για τον ρόλο του στην προώθηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός- απελευθέρωσης των ομήρων στη Γάζα, η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες, καθώς οι τρεις πρώτοι όμηροι απελευθερώθηκαν χθες το βράδυ από τη Χαμάς.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για να επιστρέψουμε τους υπόλοιπους ομήρους, να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς και να τερματίσουμε την πολιτική της κυριαρχία στη Γάζα και να διασφαλίσουμε ότι η Γάζα δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για το Ισραήλ», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Είμαι βέβαιος, κ. πρόεδρε, ότι υπό την ηγεσία σας, οι καλύτερες μέρες της συμμαχίας μας δεν έχουν έρθει ακόμα», καταλήγει το συγχαρητήριο μήνυμα του Μπένιαμιν Νετανιάχου.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM