Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς Facebook Twitter
Εμανουέλ Μακρόν και Μπενιαμίν Νετανιάχου / Φωτογραφία αρχείου © ΕΡΑ
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέκρινε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μετά την έντονη καταδίκη από τον Γάλλο πρόεδρο του πλήρους αποκλεισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Μπενιαμίον Νετανιάχου, κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς και υποστηρίζει την τρομοκρατία. Είπε ότι ο Μακρόν «για άλλη μια φορά επέλεξε να σταθεί στο πλευρό μιας δολοφονικής ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης και να απηχήσει την κατάπτυστη προπαγάνδα της», κατηγορώντας το Ισραήλ για «αιματοχυσίες» και απαιτώντας από το Ισραήλ να παραδοθεί και να επιβραβεύσει την τρομοκρατία.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει ούτε θα παραδοθεί και είναι αποφασισμένο να επιτύχει τους πολεμικούς του στόχους, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης των ομήρων και της ήττας της Χαμάς

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα. Πρότεινε η Ευρώπη να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Ισραήλ και υπέδειξε την επανεξέταση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Ισραήλ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Η ανάγκη να ασκήσουν οι ΗΠΑ επιρροή στο Ισραήλ ήταν ένα από τα βασικά σημεία των δηλώσεων Μακρόν, ο οποίος ζήτησε επίσης να αποστρατιωτικοποιηθεί η Χαμάς και να επιδιωχθεί λύση δύο κρατών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM