Ο Νετανιάχου επέτρεψε αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ

Ο Νετανιάχου επέτρεψε αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ Facebook Twitter
EPA/FAIZ ABU RMELEH
1

Το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης του Ισραήλ αποφάσισε σήμερα να διευρύνει την εξουσιοδότηση για τη χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον όσων πετούν πέτρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Η ισραηλινή κυβέρνηση «αποφάσισε να δώσει άδεια στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ όταν απειλείται η ζωή ενός τρίτου προσώπου και όχι πλέον μόνον όταν απειλείται η ζωή ενός αστυνομικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σε στενή σύνθεση για να εγκρίνει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων καταστολής εναντίον όσων περούν πέτρες και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες, περιλαμβανομένων 13 —οι εννιά είναι ανήλικοι— που συνελήφθησαν τη νύχτα, σύμφωνα με την αστυνομία.


«Αποφασίσαμε να επιβάλλουμε πιο αυστηρές ποινές σε βάρος των ενηλίκων που πετούν πέτρες, με [την επιβολή] ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών κατ' ελάχιστον, καθώς και την έγκριση [της επιβολής] μεγαλύτερων προστίμων στους ανηλίκους και στους γονείς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Οι ποινές αυτές θα ισχύουν «για όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και τους κατοίκους του Ισραήλ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, που προφανώς αναφέρεται στους Παλαιστίνιους οι οποίοι ζουν στην ανατολική Ιερουσαλήμ και δεν έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα.


Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «κήρυξε τον πόλεμο» την περασμένη εβδομάδα εναντίον όσων πετούν πέτρες μετά τα πολυήμερα βίαια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ.


Στο μεταξύ ένας νεαρός Παλαιστίνιος ο οποίος είχε τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλη της οικογένειάς του.


Ο Άχμαντ Χατάμπτεχ, 25 ετών, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Μπέιτ Φουρίκ, ανατολικά της Νάμπλους, στα οποία τραυματίστηκαν 51 Παλαιστίνιοι, οι επτά από πραγματικά πυρά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια