Ο Νετανιάχου επέτρεψε αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ

Ο Νετανιάχου επέτρεψε αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ Facebook Twitter
EPA/FAIZ ABU RMELEH
1

Το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης του Ισραήλ αποφάσισε σήμερα να διευρύνει την εξουσιοδότηση για τη χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον όσων πετούν πέτρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Η ισραηλινή κυβέρνηση «αποφάσισε να δώσει άδεια στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ όταν απειλείται η ζωή ενός τρίτου προσώπου και όχι πλέον μόνον όταν απειλείται η ζωή ενός αστυνομικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σε στενή σύνθεση για να εγκρίνει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων καταστολής εναντίον όσων περούν πέτρες και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες, περιλαμβανομένων 13 —οι εννιά είναι ανήλικοι— που συνελήφθησαν τη νύχτα, σύμφωνα με την αστυνομία.


«Αποφασίσαμε να επιβάλλουμε πιο αυστηρές ποινές σε βάρος των ενηλίκων που πετούν πέτρες, με [την επιβολή] ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών κατ' ελάχιστον, καθώς και την έγκριση [της επιβολής] μεγαλύτερων προστίμων στους ανηλίκους και στους γονείς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Οι ποινές αυτές θα ισχύουν «για όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και τους κατοίκους του Ισραήλ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, που προφανώς αναφέρεται στους Παλαιστίνιους οι οποίοι ζουν στην ανατολική Ιερουσαλήμ και δεν έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα.


Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «κήρυξε τον πόλεμο» την περασμένη εβδομάδα εναντίον όσων πετούν πέτρες μετά τα πολυήμερα βίαια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ.


Στο μεταξύ ένας νεαρός Παλαιστίνιος ο οποίος είχε τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλη της οικογένειάς του.


Ο Άχμαντ Χατάμπτεχ, 25 ετών, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Μπέιτ Φουρίκ, ανατολικά της Νάμπλους, στα οποία τραυματίστηκαν 51 Παλαιστίνιοι, οι επτά από πραγματικά πυρά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

1 σχόλια