Ο Νετανιάχου εγκαινίασε οικισμό στο Ισραήλ προς τιμήν του Τραμπ - Τον αποκάλεσε «πολύ στενό φίλο»

Ο Νετανιάχου εγκαινίασε οικισμό στο Ισραήλ προς τιμήν του Τραμπ - Τον αποκάλεσε «πολύ στενό φίλο» Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκαινίασε σήμερα έναν νέο οικισμό στα Υψίπεδα του Γκολάν, τον οποίο ονόμασε «Ramat Trump», «Υψώματα Τραμπ» στα εβραϊκά, προς τιμή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε την 25η Μαρτίου στην αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στο τμήμα του Γκολάν που το εβραϊκό κράτος κατέλαβε από τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών του 1967, κατόπιν προσάρτησε το 1981.

«Το Γκολάν είναι ισραηλινό και θα παραμείνει πάντα» δήλωσε ο Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ένας πολύ στενός φίλος του Ισραήλ που έλαβε αποφάσεις που δεν είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν».

Το υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως κάτω από μια σκηνή στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φρίντμαν και υπερψήφισε την πρόταση να ονομαστεί ο οικισμός «Ραμάτ Τραμπ».

Έξω από τη σκηνή, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας πινακίδας όπου αναγραφόταν το όνομα του οικισμού, η κατασκευή του οποίου δεν έχει ξεκινήσει και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε το Γκολάν προς όφελος όλων των κατοίκων μας, Εβραίων και μη Εβραίων, και για το μέλλον ολόκληρης της χώρας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου ηγείται αυτή τη στιγμή μιας μεταβατικής κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο ψήφισε τη διάλυσή του μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από τη νίκη του στις εκλογές του Απριλίου. Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι Times of Israel επικαλέστηκαν τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Ζβι Χάουζερ, ο οποίος επέκρινε την απόφαση για τον συγκεκριμένο οικισμό ως «μη δεσμευτική, ψευδή πολιτική».

«Δεν υπάρχει προϋπολογισμός, δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχει συγκεκριμένη τοποθεσία για τον οικισμό και δεν υπάρχει δεσμευτική απόφαση για το σχέδιο. Τουλάχιστον, επέμειναν σε ένα όνομα για τον οικισμό» επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια