ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Νετανιάχου εγκαινίασε οικισμό στο Ισραήλ προς τιμήν του Τραμπ - Τον αποκάλεσε «πολύ στενό φίλο»

Ο Νετανιάχου εγκαινίασε οικισμό στο Ισραήλ προς τιμήν του Τραμπ - Τον αποκάλεσε «πολύ στενό φίλο» Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκαινίασε σήμερα έναν νέο οικισμό στα Υψίπεδα του Γκολάν, τον οποίο ονόμασε «Ramat Trump», «Υψώματα Τραμπ» στα εβραϊκά, προς τιμή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε την 25η Μαρτίου στην αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στο τμήμα του Γκολάν που το εβραϊκό κράτος κατέλαβε από τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών του 1967, κατόπιν προσάρτησε το 1981.

«Το Γκολάν είναι ισραηλινό και θα παραμείνει πάντα» δήλωσε ο Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ένας πολύ στενός φίλος του Ισραήλ που έλαβε αποφάσεις που δεν είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν».

Το υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως κάτω από μια σκηνή στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φρίντμαν και υπερψήφισε την πρόταση να ονομαστεί ο οικισμός «Ραμάτ Τραμπ».

Έξω από τη σκηνή, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας πινακίδας όπου αναγραφόταν το όνομα του οικισμού, η κατασκευή του οποίου δεν έχει ξεκινήσει και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε το Γκολάν προς όφελος όλων των κατοίκων μας, Εβραίων και μη Εβραίων, και για το μέλλον ολόκληρης της χώρας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου ηγείται αυτή τη στιγμή μιας μεταβατικής κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο ψήφισε τη διάλυσή του μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από τη νίκη του στις εκλογές του Απριλίου. Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι Times of Israel επικαλέστηκαν τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Ζβι Χάουζερ, ο οποίος επέκρινε την απόφαση για τον συγκεκριμένο οικισμό ως «μη δεσμευτική, ψευδή πολιτική».

«Δεν υπάρχει προϋπολογισμός, δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχει συγκεκριμένη τοποθεσία για τον οικισμό και δεν υπάρχει δεσμευτική απόφαση για το σχέδιο. Τουλάχιστον, επέμειναν σε ένα όνομα για τον οικισμό» επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY
Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε τη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Διεθνή / Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε την πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Η συναυλία των Oasis τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και εκείνη των Red Hot Chili Peppers τον Ιούνιο του 2004, των Kings of Leon τον Ιούνιο του 2011, αλλά και της Taylor Swift τον Ιούνιο του 2024
LIFO NEWSROOM
Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Διεθνή / Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «Ιστορική Σύνοδο Ειρήνης», με στόχο τον τερματισμό δεκαετιών πολέμου και την υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει νέους διαδρόμους στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια