Ο νεαρός που παρακολουθεί τα τζετ του Μασκ, του Μπέζος, του Τραμπ και 124 ακόμη

Ο νεαρός που παρακολουθεί τα τζετ του Μασκ, του Μπέζος, του Τραμπ και 124 ακόμη Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Όταν ο Έλον Μασκ πρόσεφερε στον 19χρονο Τζακ Σουίνι 5.000 δολάρια για να κλείσει έναν λογαριασμό στο Twitter που παρακολουθούσε τις πτήσεις του τζετ του, τότε του «καρφώθηκε» μια ιδέα: αυτή η πρακτική θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά κερδοφόρα. 

Ο νεαρός Σουίνι είναι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα τεχνολογίας πληροφοριών του πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα. Τον Ιούνιο του 2020, ο αυτοαποκαλούμενος θαυμαστής του Μασκ έγραψε κώδικα για να λαμβάνει τις πληροφορίες πτήσης του δισεκατομμυριούχου από δημόσιους ιστότοπους όπως το ADS-B Exchange, οι οποίοι παρακολουθούν δεδομένα όπως τοποθεσία, υψόμετρο και ταχύτητα που μεταδίδονται από κάθε αεροσκάφος που υπόκειται σε ομοσπονδιακό έλεγχο.

Έθεσε τα δεδομένα για αυτόματη δημοσίευση σε έναν λογαριασμό Twitter, (@ElonJet) και μέσα σε λίγους μήνες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να τον ακολουθούν. Έχοντας δει την επιτυχία του πρώτου του εγχειρήματος, ο Σουίνι έγραψε νέο κώδικα για να παρακολουθεί και άλλα ιδιωτικά αεροπλάνα.

Ο 19χρονος παρακολουθεί τώρα δεδομένα πτήσεων από 127 διαφορετικά τζετ, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών που ανήκουν στον Μπιλ Γκέιτς, τον Τζεφ Μπέζος και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτά τα δεδομένα εμφανίζονται σε 16 διαφορετικούς λογαριασμούς Twitter, με τον @ElonJet να εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής με περισσότερους από 300.000 ακόλουθους.

Μέχρι σήμερα ο Σουίνι από την όλη υπόθεση έχει βγάλει περίπου 500 δολάρια, χάρη σε δωρεές και διαφημίσεις στον ιστότοπό του. Πρόσφατα ο Έλον Μασκ του έκανε προσφορά 5.000 δολαρίων για να σταματήσει να παρακολουθεί τις κινήσεις του τζετ του. Ο 19χρονος αντιπρότεινε το ποσό των 50.000 δολαρίων με τον δισεκατομμυριούχο να αρνείται.  

Πάντως, καθώς πλέον παρακολουθεί πάνω από 100 διαφορετικά τζετ επιφανών και πλούσιων ατόμων, ο Σουίνι ελπίζει να βρει πρόθυμους για να αγοράσουν τους λογαριασμούς του στο Twitter. «Μάλλον μπορώ να κάνω κάποιου είδους επιχείρηση από αυτό», λέει. «Και αυτό είναι σίγουρα αρκετό για να πληρώσεις το κολέγιο εδώ».

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Διεθνή / Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι καθησυχάζουν τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 και το αεροδρόμιο συνεργάστηκε με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ