Ο υπέρμαχος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από ηγέτης του Reform UK.

 

Ο αγωνιστής του Brexit δήλωσε το Σάββατο ότι θα παραιτηθεί από τη θέση κόμματος, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια προκειμένου να κάνει εκστρατεία για αυτό που ήταν γνωστό ως «Brexit χωρίς συμφωνία».

 

Ο Φάρατζ, ο οποίος ως ηγέτης του Ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) άσκησε πίεση στην κυβέρνηση να διεξαγάγει το δημοψήφισμα το 2016, δήλωσε ότι το Κόμμα βοήθησε τους Συντηρητικούς να «συνέλθουν» και να επιλέξουν τον Μπόρις Τζόνσον ως ηγέτη τους.

 

«Το τελικό αποτέλεσμα (του Brexit) έκοψε τη Βόρεια Ιρλανδία από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είμαστε έξω από την ΕΕ και δεν υπάρχει καμία επιστροφή», είπε σε δήλωσή του.

 

«Ήδη, όσον αφορά τη διάθεση εμβολίων και τις εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε τα οφέλη του Brexit και την ίδια τη ΕΕ να γίνεται ανέκδοτο», πρόσθεσε.

 

Σημείωσε δε, ότι τώρα νιώθει πως μπορεί να πείσει την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ και των social media, όσο μπορούσε και ως αρχηγός του κόμματος εκστρατείας.

 

Τη θέση του Φάρατζ στην ηγεσία του Reform UK αναλαμβάνει ο Ρίτσαρντ Τάις.

 

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, επανίδρυσε το Κόμμα Βrexit ως ένα κόμμα κατά της εφαρμογής των μέτρων του lockdown με την ονομασία «Reform UK», το 2020.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr