Ο Μπραντ Πιτ κατηγορεί την Αντζελίνα Τζολί ότι επιδίωξε να τον βλάψει με την πώληση του αμπελώνα

Ο Μπραντ Πιτ κατηγορεί την Αντζελίνα Τζολί ότι επιδίωξε να τον βλάψει με την πώληση του αμπελώνα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπραντ Πιτ κατηγορεί την Αντζελίνα Τζολί ότι επιδίωξε να τον βλάψει, όταν πούλησε σε Ρώσο ολιγάρχη το μερίδιό της στον αμπελώνα που είχε αγοράσει το πρώην ζευγάρι. 

Ο ηθοποιός έκανε αγωγή στην πρώην σύζυγό του για την πώληση του μεριδίου της στον αμπελώνα στη νότια Γαλλία, που αγόρασαν μαζί το 2008. Έξι χρόνια αργότερα, παντρεύτηκαν εκεί, στο Chateau Miraval. 

Το πρώην ζευγάρι φέρεται να κατέβαλλε περίπου 25 εκατ. ευρώ για τον αμπελώνα και την κατοικία που υπάρχει εκεί, χρήματα από τα οποία ο Πιτ έδωσε το 60% και η Τζολί το υπόλοιπο 40%. 

Σύμφωνα με τον Μπραντ Πιτ, είχε συμφωνήσει με την Αντζελίνα Τζολί να μην πουλήσουν τα μερίδιά τους αν δεν πάρουν ο ένας την άδεια του άλλου. Η ηθοποιός, με βάση δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο PA, φέρεται να πούλησε το μερίδιό της- χωρίς να το γνωρίζει ο Πιτ- σε εταιρεία παρασκευής ποτών, με έδρα το Λουξεμβούργο, τον έλεγχο της οποίας έχει ο Ρώσος ολιγάρχης Γιούρι Σέφλερ. 

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η πώληση βοήθησε να ξεκινήσει μια «εχθρική» εξαγορά της επιχείρησης που ο ηθοποιός είχε «δημιουργήσει προσεκτικά». Οι δικηγόροι του Πιτ λένε ότι υπό την εποπτεία του η επιχείρηση μετατράπηκε σε «διεθνές success story πολλών εκατομμυρίων δολαρίων», παρότι η Τζολί δεν «συνεισέφερε τίποτα». 

«Μέσω της πώλησης, η Τζολί επεδίωξε να προκαλέσει βλάβη στον Πιτ», σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. «Η Τζολί σκόπευε και γνώριζε ότι ο Σέφλερ και οι συνεργάτες του θα προσπαθήσουν να ελέγξουν την επιχείρηση που ο Πιτ είχε δημιουργήσει και να υπονομεύσει την επένδυση του Πιτ στη Miraval», αναφέρουν τα έγγραφα. 

Οι δικηγόροι του ηθοποιού σημειώνουν ότι ο Σέφλερ έχει αποκτήσει φήμη μέσω «σκληρών επιχειρηματικών τακτικών και αμφίβολων επαγγελματικών σχέσεων» και ότι η συνεργασία μαζί του «θέτει σε κίνδυνο τη φήμη του brand που ο Πιτ έχτισε τόσο προσεκτικά». 

Όλα αυτά είναι «άμεσο αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς της Τζολί», υποστηρίζουν. Σε παραβίαση της συμφωνίας των δύο πλευρών, η ηθοποιός «επεδίωξε να υποχρεώσει τον Πιτ σε μία συνεργασία με ένα άγνωστο- και πολύ χειρότερα- έναν άγνωστο με δηλητηριώδεις σχέσεις και προθέσεις». 

Οι δικηγόροι λένε ότι η επιχείρηση συνεχίζει να ανθίζει και πως «παρότι εκείνη επωφελήθηκε από την επιτυχία της Miraval, η Τζολί δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτές τις προσπάθειες». Η Τζολί υποστηρίζει ότι ενημέρωσε τον Πιτ για την απόφασή της να πουλήσει το μερίδιό της στον Σέφλερ τον Ιανουάριο του 2021, λέγοντας ότι έφτασε σε αυτή την «οδυνηρή απόφαση με βαριά καρδιά». 

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ