Ο Μπάιντεν θα κάνει κολονοσκόπηση, μεταβιβάζει για λίγο την εξουσία στην Χάρις

Ο Μπάιντεν θα κάνει κολονοσκόπηση, μεταβιβάζει για λίγο την εξουσία στην Χάρις Facebook Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβιβάσει για λίγο την εξουσία στην Κάμαλα Χάρις σήμερα, καθώς θα υποβληθεί σε «κολονοσκόπηση ρουτίνας», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Νωρίς την Παρασκευή ο Μπάιντεν έφτασε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, έξω από την Ουάσινγκτον, για το πρώτο του τσεκ απ ως πρόεδρος. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν θα είναι υπό την επήρεια αναισθησίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και θα μεταφέρει τις εξουσίες στην Χάρις. 

«Όπως συνέβη όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος υποβλήθηκε στην ίδια διαδικασία το 2002 και το 2007, και ακολουθώντας όσα προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει την εξουσία στην αντιπρόεδρο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όσο βρίσκεται υπό την επήρεια  αναισθησίας», δήλωσε η Ψάκι. 

«Η αντιπρόεδρος θα δουλέψει από το γραφείο της στη Δυτική πτέρυγα κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος», συμπλήρωσε αναφερόμενη στη Χάρις, η οποία θα γράψει ιστορία ως αναπληρώτρια πρόεδρος, έστω και για λίγο. 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα, ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει μία επιστολή προς τους προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, δηλώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του ενώ βρίσκεται υπό την επήρεια αναισθησίας, καθιστώντας την Χάρις την αναπληρώτρια πρόεδρο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα στείλει νέα επιστολή, με την οποία θα αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντά του. 

Ο Μπάιντεν, που συμπληρώνει τα 79 χρόνια του το Σάββατο- έκανε το τελευταίο τσεκ απ τον Δεκέμβριο του 2019, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν «υγιής, ενεργητικός» και «σε φόρμα για να εκτελέσει επιτυχώς τα καθήκοντα του προέδρου», σύμφωνα με την τότε ιατρική έκθεση. Ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που διατελεί πρόεδρος των ΗΠΑ και το ενδιαφέρον για την υγεία του είναι αυξημένο από τότε που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ