Ο Μπάιντεν ανακαλεί την απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΚΟ για αμβλώσεις

Ο Μπάιντεν ανακαλεί την απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΚΟ για αμβλώσεις Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακαλέσει τον κανόνα που απαγορεύει στο αμερικανικό κράτος να χρηματοδοτεί τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν υπηρεσίες άμβλωσης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει σήμερα διάταγμα που καταργεί τον κανόνα αυτόν, ο οποίος θεσπίσθηκε για πρώτη φορά από την κυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν, αναιρέθηκε από κάθε δημοκρατικό πρόεδρο που ακολούθησε, για να επανεισαχθεί στην συνέχεια από κάθε επόμενο ρεπουμπλικανό πρόεδρο Το μέτρο απαγορεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρηματοδοτούν οποιαδήποτε μη κυβερνητική οργάνωση από την στιγμή που προσφέρει έστω και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την άμβλωση, ακόμη και αν χρηματοδοτεί το μέρος αυτό των δραστηριοτήτων της με πόρους από άλλες πηγές.

Ο Τζο Μπάιντεν θα δώσει επίσης εντολή στο υπουργείο Υγείας να προχωρήσει αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες για να εξετάσει αν πρέπει να αναιρέσει μέτρα που αφορούν τα κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Τραμπ απαγόρευσε στις οργανώσεις που προσφέρουν γυναικολογικές υπηρεσίες να προτείνουν την άμβλωση στις ασθενείς τους, απειλώντας με απώλεια της χρηματοδότησής τους.

Η ισχυρή οργάνωση Planned Parenthood, που διαχειρίζεται σειρά κλινικών που πραγματοποιούν αμβλώσεις, αλλά και προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, για παράδειγμα, έκτοτε έχει στερηθεί τους ομοσπονδιακούς πόρους. Η άμβλωση είναι νόμιμη στην Αμερική μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (Roe v. Wade), αλλά εξακολουθεί να διχάζει την αμερικανική κοινωνία.

Οπως κάθε χρόνο στην επέτειο της απόφασης, οι αντιτιθέμενοι στο δικαίωμα στην άμβλωση εννοούν να κάνουν στην φωνή τους να ακουστεί. Ωστόσο, αύριο, η «πορεία» τους θα είναι εικονική, εξαιτίας της πανδημίας, αντίθετα με την περυσινή, στην οποία συμμετείχε και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους. Στον τομέα της υγείας, ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει επίσης σήμερα διάταγμα που θα διευκολύνει την πρόσβαση των ανασφάλιστων Αμερικανών στην ομοσπονδιακή ασφάλιση που θέσπισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM