Ο Μπάιντεν ανακαλεί την απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΚΟ για αμβλώσεις

Ο Μπάιντεν ανακαλεί την απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΚΟ για αμβλώσεις Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακαλέσει τον κανόνα που απαγορεύει στο αμερικανικό κράτος να χρηματοδοτεί τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν υπηρεσίες άμβλωσης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει σήμερα διάταγμα που καταργεί τον κανόνα αυτόν, ο οποίος θεσπίσθηκε για πρώτη φορά από την κυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν, αναιρέθηκε από κάθε δημοκρατικό πρόεδρο που ακολούθησε, για να επανεισαχθεί στην συνέχεια από κάθε επόμενο ρεπουμπλικανό πρόεδρο Το μέτρο απαγορεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρηματοδοτούν οποιαδήποτε μη κυβερνητική οργάνωση από την στιγμή που προσφέρει έστω και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την άμβλωση, ακόμη και αν χρηματοδοτεί το μέρος αυτό των δραστηριοτήτων της με πόρους από άλλες πηγές.

Ο Τζο Μπάιντεν θα δώσει επίσης εντολή στο υπουργείο Υγείας να προχωρήσει αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες για να εξετάσει αν πρέπει να αναιρέσει μέτρα που αφορούν τα κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Τραμπ απαγόρευσε στις οργανώσεις που προσφέρουν γυναικολογικές υπηρεσίες να προτείνουν την άμβλωση στις ασθενείς τους, απειλώντας με απώλεια της χρηματοδότησής τους.

Η ισχυρή οργάνωση Planned Parenthood, που διαχειρίζεται σειρά κλινικών που πραγματοποιούν αμβλώσεις, αλλά και προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, για παράδειγμα, έκτοτε έχει στερηθεί τους ομοσπονδιακούς πόρους. Η άμβλωση είναι νόμιμη στην Αμερική μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (Roe v. Wade), αλλά εξακολουθεί να διχάζει την αμερικανική κοινωνία.

Οπως κάθε χρόνο στην επέτειο της απόφασης, οι αντιτιθέμενοι στο δικαίωμα στην άμβλωση εννοούν να κάνουν στην φωνή τους να ακουστεί. Ωστόσο, αύριο, η «πορεία» τους θα είναι εικονική, εξαιτίας της πανδημίας, αντίθετα με την περυσινή, στην οποία συμμετείχε και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους. Στον τομέα της υγείας, ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει επίσης σήμερα διάταγμα που θα διευκολύνει την πρόσβαση των ανασφάλιστων Αμερικανών στην ομοσπονδιακή ασφάλιση που θέσπισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM