Ο Μάικλ Μπέρι υπονόησε ότι «η μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει

Ο Μάικλ Μπέρι υπονόησε ότι «η μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο Μάικλ Μπέρι που είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου το περασμένο καλοκαίρι για τη «μεγαλύτερη κερδοσκοπική φούσκα όλων των εποχών σε όλα τα πράγματα» άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι αυτό που περιέγραφε τότε ως «τη μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Μπέρι έγινε γνωστός μετά το ποντάρισμα δισεκατομμυρίων δολαρίων που έκανε σχετικά με την κατάρρευση της στεγαστικής φούσκας πριν το κραχ του 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιστορία με το ποντάρισμά του αυτό έγινε βιβλίο και ταινία με τίτλο «Το μεγάλο σορτάρισμα».

Τώρα, ο διαχειριστής κεφαλαίων της Scion Asset Management ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter το γράφημα του S&P 500, που δείχνει τον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη να έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του από τα υψηλά του Δεκεμβρίου, παρότι σημείωσε κάποιες πρόσκαιρες ανόδους.

«Και όμως, με ρωτάνε "πότε θα έρθει το κραχ;"», έγραψε, υπονοώντας ότι το κραχ έχει ήδη ξεκινήσει, όπως σημειώνει το Business Insider.

Ο Μάικλ Μπέρι υπονόησε ότι «η μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει Facebook Twitter

Αναφερόμενος στις ξαφνικές ανακάμψεις της αγοράς τους τελευταίους μήνες, ο Μπέρι εκτίμησε ότι πρόκειται για «τίναγμα της νεκρής γάτας» (dead cat bounce), δηλαδή πρόσκαιρα ανοδικά ξεσπάσματα στον δρόμο προς την αναπόφευκτη κατάρρευση.

Πρόσφατα, η επενδυτική επιλογή να πουλήσει σχεδόν όλες τις μετοχές του μετά από σειρά προειδοποιήσεων για οικονομική κατάρρευση, προκάλεσε αίσθηση στον επενδυτικό και μη κόσμο. Οι μόνες μετοχές που κράτησε αφορούν την Geo Group, μια εταιρεία που επενδύει σε ιδιωτικές φυλακές και εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας και έχει κεφαλαιοποίηση κάτω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM