Ο Λούλα αποφυλακίστηκε με πανηγυρισμούς από λαοθάλασσα υποστηρικτών του

Ο Λούλα αποφυλακίστηκε με πανηγυρισμούς από λαοθάλασσα υποστηρικτών του Facebook Twitter
0

Μια λαοθάλασσα υποδέχτηκε τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ο οποίος αποφυλακίστηκε από τη φυλακή της Κουριτίμπα, αφού εξέτισε πάνω από ενάμιση χρόνο από την ποινή που του είχε επιβληθεί για διαφθορά.

Ο 74χρονος Λούλα ντα Σίλβα βγήκε πεζός από την έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αγκάλιασε τους υποστηρικτές του και χαιρέτισε το πλήθος με υψωμένη τη γροθιά, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Χαμογελώντας, ο πρώην πρόεδρος περικυκλώθηκε από τους οπαδούς του, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία του και κρατούσαν κόκκινες σημαίες. Ο Λούλα υποσχέθηκε πως ο αγώνας συνεχίζεται και πως θα αποδείξει την αθωότητά του.

Χθες το απόγευμα, δικαστής έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, μετά την απόφαση που έλαβε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Στο σκεπτικό του, ο δικαστής εξήγησε ότι "δεν υπάρχει πλέον καμία βάση για την εκτέλεση της ποινής" δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να καταργήσει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία κάποιος που έχει καταδικαστεί οδηγείται στη φυλακή εφόσον απορριφθεί η πρώτη έφεσή του, έστω και αν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Ο Λούλα αποφυλακίστηκε με πανηγυρισμούς από λαοθάλασσα υποστηρικτών του Facebook Twitter

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής εξαίρει «το θάρρος» του Λούλα

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής, ο κεντροαριστερός περονιστής Αλμπέρτο Φερνάντες, χαιρέτισε χθες Παρασκευή την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, υπογραμμίζοντας μέσω Twitter το «θάρρος» και «την ακεραιότητα» του πρώην συνδικαλιστή, εμβληματικής μορφής της βραζιλιάνικης αριστεράς.

«Μας συγκινεί το θάρρος με το οποίο ο Λούλα αντιμετώπισε αυτόν τον διωγμό (μόνο αυτός ο ορισμός αρμόζει στην αυθαίρετη δικαστική δίωξη που υπέστη)», έγραψε ο Φερνάντες. «Η ακεραιότητά του δείχνει όχι μόνο τη δέσμευσή του, αλλά και το μεγαλείο του ανδρός», πρόσθεσε. «Ζήτω ο ελεύθερος Λούλα!», κατέληξε στην ανάρτηση ο Φερνάντες, που χρησιμοποίησε αντί του ονόματος του πρώην προέδρου την πρώτη φορά το όνομα χρήση του στο Twitter (@LulaOficial) και τη δεύτερη την ετικέτα #LulaLibre.

Η Κούβα γιορτάζει

Η Κούβα «γιορτάζει» την απελευθέρωση του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος βγήκε χθες από τη φυλακή μετά την «άδικη κράτησή» του, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της νήσου. «Ο λαός της Κούβας γιορτάζει τη λευτεριά του Λούλα, έπειτα από 580 ημέρες άδικης κράτησης. #LulaLibre», ανέφερε μέσω Twitter η κουβανική διπλωματία.

Η επίσημη εφημερίδα της Κούβας, η Granma, ανέφερε εξάλλου στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι βγαίνοντας από τη φυλακή, ο Λούλα, ο ιστορικός ηγέτης της βραζιλιάνικης αριστεράς «ευχαρίστησε όσους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία του».

Ο Λούλα αποφυλακίστηκε με πανηγυρισμούς από λαοθάλασσα υποστηρικτών του Facebook Twitter

Ικανοποίηση και από Μαδούρο 

«Ο λαός της Βενεζουέλας χαιρετίζει με ικανοποίηση την απελευθέρωση του αδελφού μας Λούλα», τόνισε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, λίγη ώρα μετά την έξοδο του πρώην προέδρου της Βραζιλίας από τη φυλακή στο αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτσίμπα (νότια).

«Ζήτω η Βραζιλία! Ζήτω ο Λούλα! Ζήτω η ένωση της Αμερικής μας!», είπε ο Μαδούρο, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που συμπεριέλαβε απευθείας μετάδοση πλάνων από τον χώρο μπροστά στη φυλακή όπου ο πρώην συνδικαλιστής παρέμεινε έγκλειστος για ενάμισι χρόνο μετά την καταδίκη του σε μια υπόθεση διαφθοράς.

«Μας προκαλεί μεγάλη συγκίνηση να βλέπουμε τον Λούλα [ελεύθερο], στον δρόμο», συνέχισε ο Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας «μεγάλο ηγέτη της [περιοχής της] Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής». Ο Ούγκο Τσάβες, ο εκλιπών προκάτοχος του Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας (1999-2013), ήταν στενός σύμμαχος του 74χρονου σήμερα Λούλα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM