Ο Λούλα ανακαλεί τον πρεσβευτή της Βραζιλίας στο Ισραήλ - «Δεν θα συγχωρήσουμε», απαντά το Ισραήλ

Ο Λούλα ανακαλεί τον πρέσβη της Βραζιλίας στο Ισραήλ - «Δεν θα συγχωρήσουμε», απαντά το Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αποφάσισε την Τετάρτη να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της χώρας στο Ισραήλ εν μέσω έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ντα Σίλβα ενημέρωσε τον Πρέσβη Φρεντερίκο Μέγιερ ότι θα τερματίσει τη θητεία του ως Πρέσβης της Βραζιλίας στο Ισραήλ και αντ' αυτού θα εκπροσωπούσε τη Βραζιλία στη Διάσκεψη Αφοπλισμού στη Γενεύη της Ελβετίας.

Στο παρελθόν, ο ακροαριστερός Πρόεδρος έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για γενοκτονία και συνέκρινε τον πόλεμο στη Γάζα με το Ολοκαύτωμα.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι πόλεμος. Αυτό είναι γενοκτονία. Δεν είναι πόλεμος στρατιωτών εναντίον στρατιωτών. Είναι ένας πόλεμος μεταξύ εκπαιδευμένων στρατιωτών εναντίον γυναικών και παιδιών. Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας κατά του παλαιστινιακού λαού Δεν συνέβη σχεδόν σε καμία άλλη στιγμή στην ιστορία, στην πραγματικότητα, συνέβη μόνο μία φορά όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει τους Εβραίους.

Μετά τις δηλώσεις, ο υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ κάλεσε τον Πρέσβη Μέγιερ για επίπληξη στο Μουσείο Μνημείου του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ.

«Δεν θα συγχωρήσουμε και δεν θα ξεχάσουμε: Στο όνομά μου και στο όνομα όλων των πολιτών του Ισραήλ, πείτε στον Πρόεδρο Λούλα ότι είναι persona non grata στο Ισραήλ μέχρι να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει τις δηλώσεις του», είπε ο Κατς στον πρεσβευτή.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM