Οι υγειονομικές αρχές της Λαπωνίας διοργάνωσαν «εκδήλωση εμβολιασμού» στο Ροβανιέμ, όπου μεταξύ άλλων εμφανίστηκαν δυο ντόπιοι διάσημοι- ο frontman των Lordi και ο Άγιος Βασίλης

 

Ο Tomi Petteri Putaansuu του συγκροτήματος Lordi, που το 2006 είχε κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, έλαβε την δεύτερη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ ο Άγιος Βασίλης, που πήγε επίσης στο ξενοδοχείο, είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένος. 

 

«Έβαλαν μια μεγάλη βελόνα στο μπράτσο μου και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ήρθα εδώ. Ήταν η δεύτερη δόση μου», είπε.

 

Ο Lordi φόρεσε την στολή του και έκανε το εμβόλιο- Εμβολιασμένος και ο Άγιος Βασίλης
Jouni Porsanger/Yle

 

Όπως εξήγησε ο τραγουδιστής, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Tomi Petteri Putaansuu, δεν μπορεί καν πλέον να θυμηθεί πόσες φορές έχουν αναβληθεί οι συναυλίες του συγκροτήματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

«Υπάρχει βέβαια και καλή πλευρά σε όλο αυτό. Μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε δημιουργικοί. Ηχογραφήσαμε επτά άλμπουμ μες στην πανδημία», πρόσθεσε.  

 

Η παρουσία του σε συνδυασμό με τον Άγιο Βασίλη έγινε με σκοπό να ενθαρρύνει περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ειδικά τους ηλικιωμένους. 

 

Ο Lordi φόρεσε την στολή του και έκανε το εμβόλιο- Εμβολιασμένος και ο Άγιος Βασίλης
Jouni Porsanger/Yle

 

Σύμφωνα με το National Institute for Health and Welfare (THL), η εμβολιαστική κάλυψη στο Ροβανιέμι είναι κατά 10% χαμηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο, κυρίως λόγω των δυσκολιών στην εύρεση ραντεβού για εμβόλιο. 

 

Το Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν συνολικά 766 άνθρωποι με τον Markus Broas, επικεφαλής λοιμώξεων στην περιφέρειας της Λαπωνίας, να εκφράζει την ικανοποίησή του.