Ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο επενδύει και συμμετέχει στις συμβουλευτικές επιτροπές της «Aleph Farms» και της «Mosa Meat», σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι δύο νεοσύστατες εταιρείες που ασχολούνται με το τεχνητό κρέας.

 

«Η Mosa Meat και η Aleph Farms προσφέρουν νέους τρόπους για να ικανοποιήσουν την παγκόσμια ζήτηση για βόειο κρέας, ενώ επιλύουν μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα της τρέχουσας βιομηχανικής παραγωγής βοείου κρέατος» δήλωσε ο Ντι Κάπριο. 

 

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω μαζί τους ως σύμβουλος και επενδυτής, καθώς ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το τεχνητό βόειο κρέας στους καταναλωτές».

 

Η Aleph Farms, με έδρα το Ισραήλ και η Mosa Meat, με έδρα το Μάαστριχτ της Ολλανδίας, παράγουν τεχνητό βόειο κρέας, από ζωντανά κύτταρα βοοειδών, τεχνική που αποτελεί μια πιο «πράσινη» εναλλακτική λύση από το κρέας εκτροφής.

 

Μέσα στο 2021 ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε δηλώσει επίσημα στο Twitter την υποστήριξή του σε εταιρείες που προωθούν το τεχνητό κρέας όπως η «Beyond Meat».

 

Με πληροφορίες από Reuters και BFMTV