Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, έκλεισε 10 χρόνια στην «εξουσία»

Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, έκλεισε 10 χρόνια στην «εξουσία» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Λάρι, ο «πρώτος γάτος» της Βρετανίας συμπλήρωσε δέκα χρόνια στους διαδρόμους της εξουσίας, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Λάρι έφυγε από το καταφύγιο ζώων Battersea και εγκαταστάθηκε στο νέο του σπίτι, τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία. Ήταν ο πρώτος που ανέλαβε το σχετικό «χαρτοφυλάκιο» από τότε που συνταξιοδοτήθηκε ο Χάμφρεϊ- ο προηγούμενος πιστός διώκτης τρωκτικών εκεί- το 1997.


Ο Λάρι έχει υπάρξει ήδη πιστός σύντροφος τριών πρωθυπουργών. Υιοθετήθηκε επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον. Αν και υπήρξαν φήμες ότι ο τελευταίος δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τον γάτο, αναφέρθηκε σε αυτόν στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να πάρω μαζί μου τον Λάρι. Ανήκει στο σπίτι και το προσωπικό τον αγαπά πολύ, όπως κι εγώ», είχε πει τότε ο Κάμερον. Έτσι, ο γάτος παρέμεινε στο πόστο του και επί της θητείας της Τερέζα Μέι. Μετά την έλευση του Μπόρις Τζόνσον υπήρξαν φήμες ότι μπορεί ο Λάρι να αποχωρούσε, επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός προτιμά τους σκύλους. Όμως, παρότι ο Τζόνσον πήρε μαζί του στην Ντάουνινγκ Στριτ και ένα Τζακ Ράσελ, ο Λάρι παρέμεινε στο πόστο του.

Ο 14 ετών σήμερα γάτος έχει γίνει αρκετές φορές viral. Είτε λόγω στιγμιοτύπων στα οποία κυνηγούσε περιστέρια στην Ντάουνινγκ Στριτ, είτε για παράδειγμα επειδή το 2018 τον «συνόδευσε» αστυνομικός ως την πόρτα του Νο10.


Ο Λάρι έχει «συναντηθεί» με πολλούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέφθηκε τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία το 2011. Αν και ο γάτος συνήθως δεν είναι φιλικός με τους άνδρες, δεν φάνηκε να ενοχλείται από τον Ομπάμα. Οχτώ χρόνια αργότερα, στην επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, ο Λάρι προτίμησε να κοιμηθεί κάτω από το αυτοκίνητο του τότε Αμερικανού προέδρου.


«Φαίνεται σαν χθες που ο Λάρι ήρθε στο καταφύγιό μας ως αδέσποτο που χρειαζόταν ένα σπίτι. Δεν πιστεύω ότι κάποιος τότε μπορούσε να φανταστεί πόσο απίστευτη θα εξελισσόταν η ζωή του», δήλωσε η Λίντσεϊ Κουίνλαντ από το Battersea.

«Στα χρόνια του στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει αποδειχθεί μόνο εξαιρετικός πρεσβευτής του Battersea, αλλά έχει δείξει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πόσο απίστευτες είναι οι γάτες που έχουν διασωθεί», συμπλήρωσε.

Η ιστορία του Λάρι είναι μία ακόμη απόδειξη γιατί όλα τα ζώα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, τόνισε η ίδια και συμπλήρωσε: «Τη μία στιγμή μπορεί να είναι ένα παραμελημένο αδέσποτο και την επόμενη μία από τις πιο αγαπητές πολιτικές φιγούρες του έθνους, με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες από Guardian

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM