Την απόφαση να μειώσει τα ωράρια σε 7.000 εργαζομένους της λόγω της πτώσης της δραστηριότητας της εταιρείας εξαιτίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε η Austrian Airlines, θυγατρική εταιρεία της Lufthansa.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της η εφημερίδα Kronen Zeitung αναμένονται περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας εν ευθέτω χρόνω.

 

Παράλληλα, και η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε σήμερα πως από την ερχόμενη εβδομάδα ακυρώνει αρκετές από τις πτήσεις προς την Ιταλία, λόγω της εξάπλωσης του covid-19 στη μεσογειακή χώρα.

 

Ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου με την Air France, θα καταργήσει δύο ημερήσιες πτήσεις προς το Μιλάνο και τη Ρώμη, μία πτήση προς Μπολόνια και μία ημερήσια προς τη Βενετία για το διάστημα 7-15 Μαρτίου, τουλάχιστον.

 

Αλλά και η Σλοβακία ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τις πτήσεις προς την Ιταλία, έπειτα από την ανακοίνωση του πρώτου καταγραφέντος κρούσματος του νέου κοροναϊού και στη κεντροευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πέτερ Πελεγκρίνι.

 

Ο Πελεκγρίνι ανακοίνωσε επίσης πως η Σλοβακία θα απαγορεύσει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, αλλά και τις επισκέψεις συγγενών κι οικείων στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ