Ο Κιμ Γιονγκ-ουν μάλωσε τους «ανεύθυνους» αρμόδιους - Ο στρατός θα «αντιμετωπίσει» τον κορωνοϊό

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν «μάλωσε» τους «ανεύθυνους» αρμόδιους - Επιστράτευσε το στρατό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Facebook Twitter
O Κιμ Γιονγκ-ουν επισκέφτηκε φαρμακεία για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εύρυθμη λειτουργία τους - Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν επέκρινε τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα του, επιστρατεύοντας τον στρατό για τη διανομή φαρμάκων, ανακοίνωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ασθενήσει με αυτό που η Πιονγκγιάνγκ αποκαλεί «πυρετό», ενώ μέχρι στιγμής 50 είναι οι νεκροί. 

Ενώ επί δύο χρόνια η χώρα υποστήριζε πως είχε μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού, την περασμένη εβδομάδα παραδέχτηκε πως είχε το πρώτο ξέσπασμα, επιβάλλοντας εθνικό lockdown. 

Σε μια κίνηση ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης στη χώρα, ο Κιμ «επέκρινε αυστηρά» τους υγειονομικούς αξιωματούχους για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την επείγουσα φάση και συγκεκριμένα την αποτυχία τους να κρατήσουν ανοιχτά σε 24ωρη βάση τα φαρμακεία, ώστε οι πολίτες να προμηθεύονται φάρμακα. 

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν «μάλωσε» τους «ανεύθυνους» αρμόδιους - Επιστράτευσε το στρατό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ

Διέταξε το στρατό να ενεργοποιηθεί άμεσα «για τη σταθεροποίηση της προμήθειας φαρμάκων στην πρωτεύουσα» όπου για πρώτη φορά καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Κιμ έθεσε εαυτόν επικεφαλής της εθνικής διαχείρισης, παρευρισκόμενος στις καθημερινές επείγουσες συνεδριάσεις του πολιτικού γραφείου. 

Ο Κιμ «μάλωσε» τους αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου και του δημόσιου υγειονομικού τομέα «που δε σήκωσαν τα μανίκια, αποτυγχάνοντας να αναγνωρίσουν την κρίση» σημείωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το κρατικό KCNA, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη εργασιακή στάση». 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM