Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα - «Με έλεγχο πυρετού υπολογίζουν τα κρούσματα»

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα - «Με έλεγχο πυρετού, υπολογίζουν τα κρούσματα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το κρατικό δίκτυο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα «πυρετού» καταγράφηκαν στη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα κορωνοϊού. 

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικές ημέρες μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού, δύο χρόνια έπειτα από το ξέσπασμα και τη ραγδαία διασπορά της πανδημίας στον κόσμο. 

Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, οι νέοι θάνατοι στη χώρα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 42 σήμερα, ενώ έχουν καταγραφεί και  820,620 κρούσματα. 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ιός εξαπλώνεται «εκρηκτικά» στη χώρα από τα τέλη Απριλίου. Παράλληλα, οι υγειονομικοί φοβούνται πως, λόγω της αδυναμίας της χώρας για τη διενέργεια μεγάλου αριθμού τεστ, δεν καθίσταται εφικτή η ακριβής έκταση της διασποράς. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει επιβάλει καθολικό lockdown.

Πιστεύεται πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να καταγράψει μεγάλο αριθμό θανάτων καθώς δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία διάγνωσης ούτε έχει επιβεβαιωθεί η κατάσταση εμβολιασμού των πολιτών. 

Ήδη, ασκείται πίεση στη χώρα για την απόκτηση εμβολίων, φαρμάκων και άλλων μέσων για την αποτροπή της διασποράς. 

Σύμφωνα με τον Cheong Seong-Chang, αναλυτή στο Sejong Institute της Νότιας Κορέας, η «Βόρεια Κορέα βασίζεται σε ελέγχους της θερμοκρασίας του σώματος για να εκτιμά τα κρούσματα. Όμως, με τέτοια κατώτερη κι ανακριβή μέθοδο εξέτασης, είναι αδύνατο να εντοπίσεις συμπτωματικούς φορείς τού ιού και να ελέγξεις την ιική εκτόξευση». 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM