Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα - «Με έλεγχο πυρετού υπολογίζουν τα κρούσματα»

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα - «Με έλεγχο πυρετού, υπολογίζουν τα κρούσματα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το κρατικό δίκτυο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα «πυρετού» καταγράφηκαν στη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα κορωνοϊού. 

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικές ημέρες μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού, δύο χρόνια έπειτα από το ξέσπασμα και τη ραγδαία διασπορά της πανδημίας στον κόσμο. 

Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, οι νέοι θάνατοι στη χώρα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 42 σήμερα, ενώ έχουν καταγραφεί και  820,620 κρούσματα. 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ιός εξαπλώνεται «εκρηκτικά» στη χώρα από τα τέλη Απριλίου. Παράλληλα, οι υγειονομικοί φοβούνται πως, λόγω της αδυναμίας της χώρας για τη διενέργεια μεγάλου αριθμού τεστ, δεν καθίσταται εφικτή η ακριβής έκταση της διασποράς. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει επιβάλει καθολικό lockdown.

Πιστεύεται πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να καταγράψει μεγάλο αριθμό θανάτων καθώς δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία διάγνωσης ούτε έχει επιβεβαιωθεί η κατάσταση εμβολιασμού των πολιτών. 

Ήδη, ασκείται πίεση στη χώρα για την απόκτηση εμβολίων, φαρμάκων και άλλων μέσων για την αποτροπή της διασποράς. 

Σύμφωνα με τον Cheong Seong-Chang, αναλυτή στο Sejong Institute της Νότιας Κορέας, η «Βόρεια Κορέα βασίζεται σε ελέγχους της θερμοκρασίας του σώματος για να εκτιμά τα κρούσματα. Όμως, με τέτοια κατώτερη κι ανακριβή μέθοδο εξέτασης, είναι αδύνατο να εντοπίσεις συμπτωματικούς φορείς τού ιού και να ελέγξεις την ιική εκτόξευση». 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ