Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «διέταξε εκτελέσεις» & απαγόρευσε το ψάρεμα για να «μη μολυνθεί η θάλασσα με κορωνοϊό»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «διέταξε εκτελέσεις» & απαγόρευσε το ψάρεμα για να «μη μολυνθεί η θάλασσα με κορωνοϊό» Facebook Twitter
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε εκτελέσεις και να έκλεισε την πρωτεύουσα υπό τον φόβο του κορωνοϊού (EPA)
0

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρεται να διέταξε την εκτέλεση δύο ανθρώπων, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Γιον Ουν έκλεισε παράλληλα την πρωτεύουσα της χώρας και απαγόρευσε την αλιεία.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επιτέθηκε με «υπερβολικό θυμό» και έλαβε «παράλογα μέτρα» τις τελευταίες εβδομάδες απέναντι στην πανδημία, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ο Ha Tae-keung, ο οποίος ενημερώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το καθεστώς του Κιμ φέρεται να έχει εκτελέσει έναν υψηλού προφίλ χρηματιστή στην Πιονγιάνγκ τον περασμένο μήνα και έναν βασικό αξιωματούχο για παραβίαση των κανονισμών σχετικά με τα εισαγόμενα προϊόντα τον Αύγουστο, είπε.

Παράλληλα, ο Βορειοκορεάτης, έθεσε την πρωτεύουσα της Πιονγιάνγκ και τη βόρεια επαρχία Jagang σε αυστηρό lockdown, ενώ άνθρωποί του φέρεται πως χάκαραν τη φαρμακευτική εταιρεία της Νότιας Κορέας για να μάθουν μυστικά για το εμβόλιο που αναπτύσσει, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σε μια παράξενη απόφαση, ο Κιμ απαγόρευσε επίσης την αλιεία και την παραγωγή αλατιού στη θάλασσα για να «αποτρέψει τη μόλυνση του θαλασσινού νερού με τον θανατηφόρο ιό», δήλωσε η NIS.

Αυτό συμβαίνει παρά την επιμονή της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας ότι η χώρα δεν είχε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού. Ισχυρισμός, ωστόσο, που αμφισβητείται από ειδικούς στον τομέα της υγείας.

Ένα ξέσπασμα του ιού στο μυστικοπαθές έθνος θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο στερείται κατάλληλων ιατρικών προμηθειών.

Εκτός από τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν καλείται να αντιμετωπίσει και την εκλογή Μπάιντεν. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Βορειοκορεάτης ανησυχεί πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι πιο σκληρός από τον Τραμπ, δήλωσε η υπηρεσία κατασκοπείας.

Για εβδομάδες, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας παρέμεινε σιωπηλή για τη νίκη του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, με τον οποίο ο Κιμ συναντήθηκε σε τρεις συνόδους κορυφής, προκειμένου να γίνουν συζητήσεις για το πυρηνικό οπλοστάσιό του.

Ωστόσο, ο βουλευτής Kim Byung-kee δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα φοβάται πως οι φιλικοί δεσμοί της με τον Τραμπ θα πέσουν στο κενό και πλέον πρέπει να ξεκινήσει νέος γύρος επαφών για να προσεγγίσει την νέα κυβέρνηση Μπάιντεν.

Προς το παρόν, ο Κιμ έχει διατάξει τις υπερπόντιες διπλωματικές αποστολές της Βόρειας Κορέας να μην προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιώντας τους πρεσβευτές του για συνέπειες, εάν τα σχόλιά τους ή οι πράξεις που σχετίζονται με τις ΗΠΑ προκαλέσουν προβλήματα στους δεσμούς του με την Ουάσιγκτον.

Με πληροφορίες του New York Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλικός φωτογράφος μοιράζεται την αγαπημένη του φωτογραφία, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε μια αυθόρμητη στιγμή

Διεθνή / Βασιλικός φωτογράφος αποκαλύπτει σπάνιο αυθόρμητο «κλικ» του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τα παιδιά του

«Ήταν πραγματικό προνόμιο να φωτογραφίζω τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή ίσως είναι η αγαπημένη μου λήψη μέχρι σήμερα», έγραψε σε ανάρτησή του ο φωτογράφος Josh Shinner
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ιρανοί πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας τους - Εχθές υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς
THE LIFO TEAM
Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Ο Μαδούρο απέφυγε να σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ σε περιοχή πρόσδεσης σκαφών στη Βενεζουέλα, την οποία, σύμφωνα με τον Τραμπ, χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών
THE LIFO TEAM