Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό- Από την επόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό- Από την επόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός Facebook Twitter
EPA
0

Ο Καναδάς έγινε η τρίτη χώρα που εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό.

Ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, μια μεγάλη πρόκληση για μία χώρα που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση, αλλά αραιοκατοικημένη, σημειώνει η Wall Street Journal. «Η έγκριση του εμβολίου υποστήριζεται από αποδείξεις πως είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και καλής ποιότητας», ανέφερε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Καναδά. Η άδεια χρήσης αφορά ανθρώπους από 16 ετών. 

Ο Καναδάς είναι η τρίτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, μετά τη Βρετανία και το Μπαχρέιν. Η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη για το θέμα και όλα δείχνουν ότι θα δώσει το «πράσινο φως», έπειτα από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε χθες, στα οποία- μεταξύ άλλων- επιβεβαιώνεται ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 95%.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ανακοινώσει ότι θα συνεδριάσει έως τις 29 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει για το εμβόλιο των ίδιων εταιρειών για τον κορωνοϊό.

Εκπρόσωπος της Pfizer στον Καναδά ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει στη χώρα έως και 76 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Η συμφωνία προβλέπει μια οριστική συμφωνία για αγορά τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δόσεων και προοπτική για 56 εκατομμύρια επιπλέον.

Τη Δευτέρα, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε την παράδοση των 249.000 πρώτων δόσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. Στόχος, σύμφωνα με τον Τζάστιν Τριντό, είναι να έχουν εμβολιαστεί 3 εκατομμύρια Καναδοί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου και η πλειονότητα των 38 εκατ. κατοίκων έως τον Σεπτέμβριο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM