Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό- Από την επόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό- Από την επόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός Facebook Twitter
EPA
0

Ο Καναδάς έγινε η τρίτη χώρα που εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό.

Ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, μια μεγάλη πρόκληση για μία χώρα που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση, αλλά αραιοκατοικημένη, σημειώνει η Wall Street Journal. «Η έγκριση του εμβολίου υποστήριζεται από αποδείξεις πως είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και καλής ποιότητας», ανέφερε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Καναδά. Η άδεια χρήσης αφορά ανθρώπους από 16 ετών. 

Ο Καναδάς είναι η τρίτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, μετά τη Βρετανία και το Μπαχρέιν. Η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη για το θέμα και όλα δείχνουν ότι θα δώσει το «πράσινο φως», έπειτα από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε χθες, στα οποία- μεταξύ άλλων- επιβεβαιώνεται ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 95%.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ανακοινώσει ότι θα συνεδριάσει έως τις 29 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει για το εμβόλιο των ίδιων εταιρειών για τον κορωνοϊό.

Εκπρόσωπος της Pfizer στον Καναδά ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει στη χώρα έως και 76 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Η συμφωνία προβλέπει μια οριστική συμφωνία για αγορά τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δόσεων και προοπτική για 56 εκατομμύρια επιπλέον.

Τη Δευτέρα, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε την παράδοση των 249.000 πρώτων δόσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. Στόχος, σύμφωνα με τον Τζάστιν Τριντό, είναι να έχουν εμβολιαστεί 3 εκατομμύρια Καναδοί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου και η πλειονότητα των 38 εκατ. κατοίκων έως τον Σεπτέμβριο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM