Εμβόλιο Pfizer: Προειδοποίηση για όσους έχουν αλλεργίες - Παρενέργειες σε δύο άτομα

Εμβόλιο Pfizer: Προειδοποίηση για όσους έχουν αλλεργίες - Παρενέργειες σε δύο άτομα Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Προειδοποίηση για το εμβόλιο σε όσους έχουν αλλεργίες - Παρενέργειες σε δύο άτομα
0

Άτομα με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, προειδοποιούν οι ρυθμιστικές αρχές του Ην. Βασιλείου.

Η προειδοποίηση έρχεται μία  ημέρα μετά την επίσημη έναρξη του μαζικού εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφού δύο εργαζόμενοι στο NHS παρουσίασαν σήμερα συμπτώματα.

Και οι δύο υπάλληλοι του NHS φέρουν αυτοεγχυτήρες αδρεναλίνης, εκ των οποίων η πιο γνωστή μάρκα είναι το EpiPen, υποδηλώνοντας ότι έχουν υποστεί αντιδράσεις στο παρελθόν.

Αυτοί (οι αυτοεκχυτήρες) χορηγούν μια γρήγορη ενίσχυση της αδρεναλίνης για την αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων, που εμφανίζονται όταν ορισμένα άτομα, για παράδειγμα, τρώνε ξηρούς καρπούς.

Το φυλλάδιο πληροφοριών ασθενούς για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα που είναι αλλεργικά, δημιουργώντας ερωτήματα ωστόσο, σχετικά με τη σοφία των NHS Trusts, που επιλέγουν αυτά τα μέλη του προσωπικού για να εμβολιαστούν.

«Τα σημάδια αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν φαγούρα στο δέρμα, δύσπνοια και πρήξιμο στο πρόσωπο ή τη γλώσσα», λέει το φυλλάδιο.

Η ταυτότητα των εργαζομένων και των νοσοκομείων του NHS όπου εμβολιάστηκαν δεν έχει αποκαλυφθεί. Το NHS επιβεβαίωσε τα δύο περιστατικά και είπε ότι όλες οι μονάδες έχουν τώρα συμβουλευτεί να μην κάνουν το εμβόλιο σε άτομα με ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης.

«Όπως είναι σύνηθες με τα νέα εμβόλια, το MHRA έχει συμβουλεύσει προληπτικά ότι τα άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων δεν λαμβάνουν αυτόν τον εμβολιασμό αφού υπήρξαν παρενέργειες σε δύο άτομα με ανάλογο ιστορικό», δήλωσε ο καθηγητής Stephen Powis, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του NHS στην Αγγλία.

Οι συμβουλές MHRA αναφέρουν ακόμα ότι «Κάθε άτομο με ιστορικό σημαντικής αλλεργικής αντίδρασης σε ένα εμβόλιο, φάρμακο ή τροφή (όπως το προηγούμενο ιστορικό αντίδρασης αναφυλακτοειδών ή εκείνων που έχουν συμβουλευτεί να φέρουν αυτοέγχυση αδρεναλίνης) δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο Pfizer/BioNtech.

»Οι εγκαταστάσεις ανάνηψης πρέπει να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για όλους τους εμβολιασμούς. Ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν διαθέσιμα μέτρα ανάνηψης» επισημαίνει.

Οι δύο εργαζόμενοι στο NHS φάνηκε ότι εμφάνισαν συμπτώματα «αναφυλακτοειδούς αντίδρασης» λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου ενώ και οι δύο ανάρρωσαν μετά την κατάλληλη θεραπεία.

Με πληροφορίες του Guardian/BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ