Ο Ινδός πρωθυπουργός προτρέπει τους πολίτες να κάνουν γιόγκα κατά του κορωνοϊού

Ο Ινδός πρωθυπουργός προτρέπει τους πολίτες να κάνουν γιόγκα κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι παρουσίασε την γιόγκα ως έναν τρόπο δημιουργίας μιας «προστατευτικής ασπίδας» κατά του κορωνοϊού την ώρα που η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Μόντι, ο οποίος κάνει συστηματικά γιόγκα από χρόνια, έδωσε αυτή την συμβουλή με μήνυμά του στο YouTube ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, την προσεχή Κυριακή.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής πουθενά στον κόσμο δεν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για την covid-19 ή για τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Μόντι. «Και αυτός είναι ο λόγος που αυτή τη στιγμή μόνο μια ισχυρή ανοσία μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτική ασπίδα ή ως σωματοφύλακας δικός μας και της οικογένειάς μας η γιόγκα είναι ο έμπιστος φίλος μας στο χτίσιμο αυτής της προστατευτικής ασπίδας ανοσίας» πρόσθεσε.

Ο Ινδός ηγέτης, ίδρυσε ένα υπουργείο για την προώθηση της γιόγκα, της αγιουρβέδα και άλλων παραδοσιακών ινδικών πρακτικών όταν ανήλθε στην εξουσία το 2014. Ήταν εκείνος που πρότεινε στα Ηνωμένα Έθνη την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, κάτι που έγινε δεκτό το 2014.

Κατά την ημέρα εκείνη συνήθως συγκεντρώνονται πλήθη για να συμμετάσχουν σε δημόσιες διοργανώσεις γιόγκα, όχι μόνο στην Ινδία αλλά και σε όλον τον κόσμο. Ο Μόντι κάλεσε τους πολίτες αυτή τη χρονιά να γιορτάσουν την ημέρα σε κλειστούς χώρους. 

Ο Ινδός πρωθυπουργός προτρέπει τους πολίτες να κάνουν γιόγκα κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA

Η γιόγκα έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις πνευματικές, σωματικές και ψυχικές προκλήσεις. Θέτει σε δοκιμασία πώς μπορεί να ζει κάποιος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είπε. Τον Ιανουάριο το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε μια οδηγία για το πώς μπορούν οι θεραπείες της ομοιοπαθητικής και της αγιουρβέδα να βοηθήσουν τους Ινδούς να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός εξήρε επίσης την γιόγκα ως έναν τρόπο αντιμετώπισης του υπερβολικού στρες που βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας της πανδημίας.

Αλλά οι ειδικοί, περιλαμβανομένων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, προειδοποίησαν ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι κάποια από αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τον κορωνοϊό. Η εθνική κυβέρνηση της Ινδίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων έχουν επίσης τονίσει την σημασία της χρήσης μάσκας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με το 1,3 δισεκατομμύριο πολίτες είναι η τέταρτη βαρύτερα πληγείσα από την πανδημία στον κόσμο με περισσότερα από 380.000 κρούσματα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM