Ο γιος του Τραμπ δημοσιοποίησε το όνομα πράκτορα από τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία καθαίρεσης του πατέρα του

Ο γιος του Τραμπ δημοσιοποίησε το όνομα πράκτορα από τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία καθαίρεσης του πατέρα του Facebook Twitter
0

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε σήμερα μέσω του Twitter το όνομα ενός πράκτορα της CIA, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο άνθρωπος η καταγγελία του οποίου πυροδότησε τη διαδικασία καθαίρεσης του πατέρα του.

Αψηφώντας τους κανονισμούς για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ αναπαρήγαγε το όνομα που κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα σε ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης και ιστοτόπους.

Στην ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τζούνιορ κατηγορεί τον πράκτορα αυτόν ότι συνεργαζόταν με τους «αντιτραμπικούς» και παραπέμπει σε ένα άρθρο του ενημερωτικού ιστότοπου της ριζοσπαστικής δεξιάς Breitbart.

«Το να δίνεις οποιοδήποτε όνομα απλώς θέτει αυτό το πρόσωπο και την οικογένειά του σε κίνδυνο», αντέδρασε ο Άντριου Μπάκατζ, ο δικηγόρος του πράκτορα που σήμανε τον συναγερμό μετά το τηλεφώνημα του προέδρου Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον περασμένο Ιούλιο. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πρόσθεσε ότι με την ενέργεια αυτή ο Τραμπ «δεν θα αποφύγει να απαντήσει στις άφθονες κατηγορίες σε βάρος του».

Ο πελάτης του Μπάκατζ είναι μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών και για ένα διάστημα είχε αποσπαστεί στον Λευκό Οίκο. Φέτος το καλοκαίρι εξέφρασε την ανησυχία του σε πολλούς αξιωματούχους για το τηλεφώνημα στο οποίο ο Τραμπ ζήτησε από το Κίεβο να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί «άμεμπτη» την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αυτοχαρακτηρίζεται θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών». Επίσης, αμφισβητεί διαρκώς την αμεροληψία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

«Δεν υπάρχει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος: υπάρχει κάποιος που έχει στόχους σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε την Δευτέρα στο Twitter, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Χωρίς να αναφέρει ο ίδιος το όνομά του, υποστήριξε ότι είναι υποστηρικτής του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Απεχθάνεται τον Τραμπ, είναι ριζοσπάστης», είπε την Κυριακή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Οι δικηγόροι του μάρτυρα έχουν ανακοινώσει ότι ο πελάτης τους είναι έτοιμος να απαντήσει «γραπτώς και ενόρκως» στις ερωτήσεις που θέλουν να του θέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM