Ο γιος του Τραμπ δημοσιοποίησε το όνομα πράκτορα από τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία καθαίρεσης του πατέρα του

Ο γιος του Τραμπ δημοσιοποίησε το όνομα πράκτορα από τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία καθαίρεσης του πατέρα του Facebook Twitter
0

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε σήμερα μέσω του Twitter το όνομα ενός πράκτορα της CIA, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο άνθρωπος η καταγγελία του οποίου πυροδότησε τη διαδικασία καθαίρεσης του πατέρα του.

Αψηφώντας τους κανονισμούς για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ αναπαρήγαγε το όνομα που κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα σε ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης και ιστοτόπους.

Στην ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τζούνιορ κατηγορεί τον πράκτορα αυτόν ότι συνεργαζόταν με τους «αντιτραμπικούς» και παραπέμπει σε ένα άρθρο του ενημερωτικού ιστότοπου της ριζοσπαστικής δεξιάς Breitbart.

«Το να δίνεις οποιοδήποτε όνομα απλώς θέτει αυτό το πρόσωπο και την οικογένειά του σε κίνδυνο», αντέδρασε ο Άντριου Μπάκατζ, ο δικηγόρος του πράκτορα που σήμανε τον συναγερμό μετά το τηλεφώνημα του προέδρου Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον περασμένο Ιούλιο. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πρόσθεσε ότι με την ενέργεια αυτή ο Τραμπ «δεν θα αποφύγει να απαντήσει στις άφθονες κατηγορίες σε βάρος του».

Ο πελάτης του Μπάκατζ είναι μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών και για ένα διάστημα είχε αποσπαστεί στον Λευκό Οίκο. Φέτος το καλοκαίρι εξέφρασε την ανησυχία του σε πολλούς αξιωματούχους για το τηλεφώνημα στο οποίο ο Τραμπ ζήτησε από το Κίεβο να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί «άμεμπτη» την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αυτοχαρακτηρίζεται θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών». Επίσης, αμφισβητεί διαρκώς την αμεροληψία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

«Δεν υπάρχει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος: υπάρχει κάποιος που έχει στόχους σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε την Δευτέρα στο Twitter, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Χωρίς να αναφέρει ο ίδιος το όνομά του, υποστήριξε ότι είναι υποστηρικτής του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Απεχθάνεται τον Τραμπ, είναι ριζοσπάστης», είπε την Κυριακή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Οι δικηγόροι του μάρτυρα έχουν ανακοινώσει ότι ο πελάτης τους είναι έτοιμος να απαντήσει «γραπτώς και ενόρκως» στις ερωτήσεις που θέλουν να του θέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΚΕΡ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM