Ο γιος του Ρούντι Τζουλιάνι ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Ο Άντριου Τζουλιάνι κάνει δηλώσεις Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

O Άντριου Τζουλιάνι- γιος του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης και δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι- ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για κυβερνήτης της πολιτείας, το 2022.

«Πιστεύω ότι είναι καιρός να μεταμορφωθεί η Νέα Υόρκη. Έχω βαρεθεί να βλέπω Νεοϋορκέζους να φεύγουν για τη Φλόριντα, το Τέξας, το Τενεσί», δήλωσε στο FOX 5 ο 35χρονος, που διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Λευκού Οίκου επί Ντόναλντ Τραμπ.

Αν τα καταφέρει στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών, ο Άντριου Τζουλιάνι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημοκρατικό νυν κυβερνήτη, Άντριου Κουόμο.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι εκλογές θα αποτελέσουν σύγκρουση πολιτικών δυναστειών της Νέας Υόρκης. Ο Ρούντι Τζουλιάνι ήταν δήμαρχος της μητρόπολης από το 1994 έως το 2001, ενώ ο πατέρας του Κουόμο, Μάριο, ήταν κυβερνήτης της πολιτείας από το 1983 έως το 1994.

«Τζουλιάνι εναντίον Κουόμο. Είναι σαν το Μοχάμεντ Άλι εναντίον του Τζο Φρέιζερ. Μπορούμε να πουλήσουμε εισιτήρια στο Madison Square Garden», είπε ο Άντριου Τζουλιάνι στη New York Post, αναφερόμενος στις αναμετρήσεις των θρυλικών πυγμάχων. «Θα είναι μία από τις πιο επικές αναμετρήσεις στην ιστορία της πολιτείας», συμπλήρωσε.

Ο εκκολαπτόμενος πολιτικός έχει πάντως ελάχιστη εμπειρία, όχι μόνο σε αυτό τον τομέα αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο. Το 2016 έγινε επαγγελματίας παίκτης του γκολφ, αλλά φαίνεται πως είχε ελάχιστες επιτυχίες.

 

Πέρα από την ενασχόλησή του με το γκολφ, η εμπειρία του- σύμφωνα με την ιστοσελίδα του- περιορίζεται σε τρεις πρακτικές ασκήσεις και μια περίοδο εθελοντικής συνεργασίας με την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ το 2016.

 

Παρά το περιορισμένο βιογραφικό του, διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Τραμπ, αν και τα καθήκοντα που είχε ήταν ασαφή. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωνε στο Atlantic το 2019 πως ο Ρούντι Τζουλιάνι «δεν προσπαθεί πραγματικά να συμμετάσχει σε οτιδήποτε» και ότι «απλά περνάει καλά». Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ένα καθήκον: έπαιζε συχνά γκολφ με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

Για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Άντριου Κουόμο, ο Άντριου Τζουλιάνι θα πρέπει πρώτα να νικήσει εντός του στρατοπέδου των Ρεπουμπλικάνων τον Λι Ζέλντιν. Ο βουλευτής είναι- όπως και ο 35χρονος- ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και είχε ψηφίσει υπέρ της ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων πέρυσι. Ο έτερος διεκδικητής του χρίσματος είναι ο Ρομπ Αστορίνο, ο οποίος έχει τη σχετική εμπειρία, καθώς ήταν αντίπαλος του Κουόμο στις εκλογές του 2014.

 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM