Ο Giorgio Armani παρασημοφορήθηκε με την υψηλότερη τιμή της Ιταλίας

Ο Giorgio Armani παρασημοφορήθηκε με την υψηλότερη τιμή της Ιταλίας Facebook Twitter
0

Ο Giorgio Armani τιμήθηκε για την θρυλική προσφορά του στη μόδα λαμβάνοντας το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής.

Τον σχεδιαστή τίμησε σε μια σε μια ιδιωτική τελετή στο Palazzo del Quirinale στη Ρώμη, ο πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella στον 87χρόνο. Η υψηλότερη διάκριση της γειτονικής χώρας, αντικατοπτρίζει τόσο την έξι δεκαετιών καριέρα του Armani στη βιομηχανία της μόδας όσο και την προσωπικότητα του.

«Αυτή η τιμή έχει ιδιαίτερο νόημα για μένα. Προήλθε από τον πρόεδρό μας, ο οποίος δεν είναι μόνο ο αρχηγός του κράτους, αλλά και ένας άνθρωπος του οποίου οι αξίες, το ανοιχτό μυαλό και η ευγένεια είναι αναμφισβήτητα υψηλές», δήλωσε ο Giorgio Armani μετά την τελετή. «Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ την Ιταλία και είναι τιμή μου που λαμβάνω αυτόν τον τίτλο, τον οποίο μου αποδίδει ο πρόεδρος εκ μέρους ολόκληρης της χώρας».

Η υψηλότερη πολιτική διάκριση της Ιταλίας αποτελεί μέρος του Τάγματος της Αξίας, το οποίο απονέμεται σε όσους έχουν διαπρέψει στους τομείς της λογοτεχνίας, των τεχνών, της οικονομίας, της δημόσιας υπηρεσίας και των κοινωνικών, φιλανθρωπικών και ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων. Η αναγνώριση έχει αποδοθεί και σε άλλους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας στο παρελθόν, όπως στη Miuccia Prada το 2015 και τον Valentino Garavani το 1986.

Ο Giorgio Armani ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία μόδας το 1975 με τον συνεργάτη και σύντροφο της ζωής του Sergio Galeotti. Με τα χρόνια, το brand επεκτάθηκε στους κλάδους της ομορφιάς, του σπιτιού, της μουσικής, του αθλητισμού και των πολυτελών ξενοδοχείων.

Ο Giorgio Armani παρασημοφορήθηκε με την υψηλότερη τιμή της Ιταλίας Facebook Twitter

Μέσω του Ιδρύματος Giorgio Armani, το οποίο ιδρύθηκε το 2016, έχει επίσης προσφέρει σε διάφορους κοινωνικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε νοσοκομεία στην Ιταλία κατά την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ