Ο εκδοτικός κολοσσός Axel Springer εξαγόρασε το Politico έναντι 1 δισ. δολαρίων

Ο γερμανικός εκδοτικός κολοσσός Axel Springer εξαγόρασε το αμερικανικό Politico έναντι 1 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Το αμερικανικό Politico (politico.com) εξαγόρασε έναντι 1 δισ. δολαρίων ο εκδοτικός όμιλος Axel Springer, όπως ανέφερε σήμερα ο γερμανικός μιντιακός κολοσσός

Στη συμφωνία, όπως μεταδίδει ο διεθνής Τύπος, περιλαμβάνεται και η εξαγορά του υπολοίπου 50% του ευρωπαϊκού Politico (politico.eu) του οποίου κατέχει ήδη το άλλο 50% των μετοχών.

Ο Robert Allbritton, ιδρυτής του Politico, θα συνεχίσει ως εκδότης του Politico και του Protocol μετά τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος ανέφερε ότι εξαγοράζει τον αμερικανικό ιστότοπο στο πλαίσιο του «ανοίγματος» που κάνει στο χώρο των media για ένα παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακών ΜΜΕ.

Τόσο το αμερικανικό Politico όσο και εκδοτικός όμιλος Axel Springer δεν προχώρησαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας. Ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το Politico, αν τελικά υπάρξει συμφωνία με τον Axel Springer, θα μπορούσε να πωληθεί αντί 1 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται, ότι η Axel Springer είναι εκδοτικός οίκος από την Γερμανία που εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες Bild και Die Welt. Ιδρύθηκε το 1946 από τον Axel Springer και είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ο διευθυντής της Bild, Kai Diekmann είναι και μέλος του εκτελεστικού γραφείου της τουρκικής Hürriyet.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ