Ο εκδοτικός κολοσσός Axel Springer εξαγόρασε το Politico έναντι 1 δισ. δολαρίων

Ο γερμανικός εκδοτικός κολοσσός Axel Springer εξαγόρασε το αμερικανικό Politico έναντι 1 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Το αμερικανικό Politico (politico.com) εξαγόρασε έναντι 1 δισ. δολαρίων ο εκδοτικός όμιλος Axel Springer, όπως ανέφερε σήμερα ο γερμανικός μιντιακός κολοσσός

Στη συμφωνία, όπως μεταδίδει ο διεθνής Τύπος, περιλαμβάνεται και η εξαγορά του υπολοίπου 50% του ευρωπαϊκού Politico (politico.eu) του οποίου κατέχει ήδη το άλλο 50% των μετοχών.

Ο Robert Allbritton, ιδρυτής του Politico, θα συνεχίσει ως εκδότης του Politico και του Protocol μετά τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος ανέφερε ότι εξαγοράζει τον αμερικανικό ιστότοπο στο πλαίσιο του «ανοίγματος» που κάνει στο χώρο των media για ένα παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακών ΜΜΕ.

Τόσο το αμερικανικό Politico όσο και εκδοτικός όμιλος Axel Springer δεν προχώρησαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας. Ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το Politico, αν τελικά υπάρξει συμφωνία με τον Axel Springer, θα μπορούσε να πωληθεί αντί 1 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται, ότι η Axel Springer είναι εκδοτικός οίκος από την Γερμανία που εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες Bild και Die Welt. Ιδρύθηκε το 1946 από τον Axel Springer και είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ο διευθυντής της Bild, Kai Diekmann είναι και μέλος του εκτελεστικού γραφείου της τουρκικής Hürriyet.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM