Ο φυλακισμένος Ναβάλνι ζήτησε παυσίπονες ενέσεις

Ο φυλακισμένος Ναβάλνι ζήτησε παυσίπονες ενέσεις Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε βοήθεια από μια δημόσια επιτροπή για να αποκτήσει πρόσβαση σε παυσίπονες ενέσεις για τον οξύ πόνο στο πόδι του, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της επιτροπής.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα για 2,5 χρόνια με κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενες. Συνελήφθη καθώς επέστρεφε στη Ρωσία από την Γερμανία τον Ιανουάριο όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο 44χρονος πολιτικός της αντιπολίτευσης έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το αίτημά του για θεραπεία από γιατρό έχει απορριφθεί και ότι ένας φρουρός τον ξυπνάει κάθε ώρα στη διάρκεια της νύχτας με στόχο να επιδεινωθεί η υγεία του.

Μέλη μιας τοπικής Δημόσιας Επιτροπής Εποπτεία-- ένα ημιεπίσημο όργανο με πρόσβαση στις ρωσικές φυλακές-- επισκέφθηκαν τον Ναβάλνι στις φυλακές όπου κρατείται, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, χθες Παρασκευή.

«Από τη συζήτηση (με τον Ναβάλνι) πληροφορηθήκαμε ότι πονάει στο πόδι και μας ζήτησε βοήθεια για να λάβει ενέσεις του φαρμάκου Diclofenac που μειώνει τον πόνο. Μπορεί ακόμα να περπατάει», ανέφερε σε διαδικτυακή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της επιτροπής Βιατσεσλάβ Κουλίκοφ.

Μια εκπρόσωπος περιφερειακής υπηρεσίας της ρωσικής αρχής φυλακών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Diclofenac είναι ένα φάρμακο που μειώνει την φλεγμονή και τον πόνο και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις αρθρώσεις, στους μύες και στα οστά, σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Ναβάλνι έχει πει ότι η μοναδική θεραπεία που λαμβάνει είναι δύο χάπια Ibuprofen ημερησίως και ότι η διάγνωση δεν είναι σαφής. Η επιτροπή δεν διευκρίνισε αν ο Ναβάλνι έλαβε τις παυσίπονες ενέσεις που ζήτησε. «Διασφαλίσαμε ότι το αίτημά του καταγράφηκε επισήμως», είπε ο Κουλίκοφ.

Ο δικηγόρος του Βαντίμ Κόμπζεφ, ο οποίος επισκέφθηκε τον πολιτικό μια ημέρα πριν από τα μέλη της επιτροπής, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το αίτημά του για παυσίπονες ενέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM