Ο Ερντογάν υπερασπίζεται την τουρκική βάση για drone στα Κατεχόμενα ως «ανάγκη για ετοιμότητα»

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται την τουρκική βάση για drone στα Κατεχόμενα ως «ανάγκη για ετοιμότητα» Facebook Twitter
DailySabah
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι λειτουργεί στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, στα Κατεχόμενα, μια τουρκική βάση drone, επικαλούμενος την ανάγκη ετοιμότητας σε περίπτωση επιθέσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές, που επικαλείται η Cyprus Mail, μιλώντας σε νέους στην Τουρκία, κατά την Ημέρα της Νεολαίας και του Αθλητισμού χθες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν περιορίζεται στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά είναι «παντού», υποστηρίζοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έλαβαν μέτρα σε Παλαιστίνη, Κύπρο, ανατολική Μεσόγειο και Ιράκ.

Πρόσθεσε ότι ο λόγος που υπάρχει η βάση drone στα Κατεχόμενα είναι για είναι έτοιμη η Τουρκία για κάθε επίθεση στην περιοχή.

Ο Ερντογάν είπε ότι υπάρχουν δύο αεροδρόμια στο βορρά, το ένα στο Έρτζαν και ένα άλλο, ένα παλιό αεροδρόμιο, που έχει μετονομαστεί και το οποίο η Τουρκία θα χρησιμοποιεί ως βάση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, «όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε, ότι θα βρεθεί στα Κατεχόμενα, στις 20 Ιουλίου, την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ώστε να μπορεί να στείλει τα δικά του μηνύματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις τουρκικές γεωτρήσεις στην περιοχή, λέγοντας ότι η Τουρκία διαθέτει τώρα πέντε γεωτρήσεις και σκάφη έρευνας και δεν έχει ανάγκη κανέναν.

«Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε σύντομα νέα για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», φέρεται να είπε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με πληροφορίες της Cyprus Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM