O Ερντογάν θέλει να "καθαρίσουν οι δρόμοι από τους βάνδαλους"

O Ερντογάν θέλει να "καθαρίσουν οι δρόμοι από τους βάνδαλους" Facebook Twitter
1

Νέες νομικές ρυθμίσεις εναντίον των διαδηλωτών προανήγγειλε ο Ρεντέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ του Σαββάτου και ενώ η Τουρκία βρίσκεται εν μέσω βίαιων συγκρούσεων σε δεκάδες πόλεις της.

Τα μέτρα τα οποία ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί, έρχονται να οξύνουν το κλίμα στην Τουρκία το οποίο είναι τεταμένο εξαιτίας της αδράνειας που επιδεικνύει η Άγκυρα απέναντι στο θέμα της απειλής του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιήσε σκληρή γλώσσα κατά την εξαγγελία του χαρακτηρίζοντας τους διαδηλωτές βάνδαλους και υπογραμμίζοντας πως οι δρόμοι πρέπει να καθαρίσουν από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα ζήτησε από όλα τα κόμματα να στηρίξουν την απόφαση του και τα νέα μετρά, αφήνοντας αιχμές εναντίον όσων προσπαθούν να υποδαυλίσουν τις κινητοποιήσεις. 

Οι ταραχές στην Τουρκία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 351.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια