Ο Ερντογάν τα έβαλε με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα- Για τις διαμαρτυρίες των φοιτητών

Ο Ερντογάν τα έβαλε με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα- Για τις διαμαρτυρίες των φοιτητών Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, κατηγορώντας την για «βανδαλισμούς», αναφορικά με τις διαμαρτυρίες των φοιτητών στην Τουρκία.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του διορισμού πρύτανη από τον Ερντογάν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, για πίνακα με τον ιερότερο τόπο του Ισλάμ και τη σημαία του ουράνιου τόξου.

«Θα οδηγήσουμε τους νέους μας στο μέλλον, όχι σαν ΛΟΑΤΚΙ νεολαία, αλλά ως η νεολαία που υπήρχε στο ένδοξο παρελθόν του έθνους μας», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία στη νεολαία του κόμματός του.

«Δεν είστε η ΛΟΑΤΚΙ νεολαία, ούτε η νεολαία που διαπράττει ενέργειες βανδαλισμού. Αντιθέτως, είστε αυτοί που γιατρεύετε ραγισμένες καρδιές», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Λίγη ώρα μετά την ομιλία του Ερντογάν έγινε νέα διαμαρτυρία στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 συλλήψεις. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τον διορισμό του πρύτανη από τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά και ζητούσαν την απελευθέρωση των τεσσάρων που συνελήφθησαν για τον πίνακα με το τέμενος και τη σημαία του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ.

Η αστυνομία κατηγόρησε τους τέσσερις συλληφθέντες για υποκίνηση μίσους. Οι δύο παραμένουν υπό κράτηση, ενώ οι άλλοι δύο έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε λόγο για «τέσσερις διεστραμμένους ΛΟΑΤΚΙ», ένα σχόλιο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ακτιβιστών και χρηστών των social media.

Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη σε όλη την ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας. Όμως, συχνά ομοφυλόφιλοι πολίτες είναι αντιμέτωποι με παρενοχλήσεις, ενώ εκδηλώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας- ανάμεσά τους και το Pride στην Κωνσταντινούπολη- έχουν μπλοκαριστεί υπό τη διακυβέρνηση Ερντογάν.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM