«Ο Ερντογάν σχεδιάζει να διαφύγει στο εξωτερικό», αποκαλύπτει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

«Ο Ερντογάν σχεδιάζει να διαφύγει στο εξωτερικό», αποκαλύπτει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Διαφυγή στο εξωτερικό σχεδιάζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άτομα του στενού του κύκλου, όπως καταγγέλλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Επιτάχυναν τις προετοιμασίες για τη διαφυγή. Ο Ερντογάν μεταφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό μέσω παράλληλων δομών που έχουν την έδρα τους στην Τουρκία και προσποιούνται ότι είναι ιδρύματα. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των δομών. Σε χώρες του εξωτερικού, προσπαθούν να λάβουν άδειες παραμονής και εργασίας μέσω αυτών των δομών. Βιάζονται να δημιουργήσουν τη δική τους Πενσυλβάνια. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω αυτό το σκάνδαλο στις 22:00 απόψε» τόνισε νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη για το Open. 

Ο ίδιος, μάλιστα, προανήγγειλε αποκαλύψεις, υποστηρίζοντας πως έχει έγγραφα στα χέρια του. 

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε μήνυμά του στο Twitter, ο ίδιος υποστήριξε πως «τα πολλά εκατομμύρια που στέλνονται από τα δυο φοιτητικά ιδρύματα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στην Αμερική, τα παραλαμβάνει ένα άλλο ίδρυμα με επικεφαλής έναν Αμερικανό πολίτη» διερωτώμενος πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα και γιατί στέλνονται στην Αμερική.

«Κύριε Ερντογάν, πες μας ποιο μέλος της οικογένειάς σου διαχειρίζεται αυτά τα εκατομμύρια των τουρκικών ιδρυμάτων και ποιο μέλος της οικογένειάς σου παραλαμβάνει και διαχειρίζεται τα εκατομμύρια δολάρια που του στέλνουν από αυτά τα ιδρύματα;» ρωτά ευθέως τον Ερντογάν. 

Ο Κιλιτσντάρογλου κατέληξε πως έχει αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια του για τις καταγγελίες στις οποίες προέβη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ