Ο Ερντογάν σε ρόλο «προστάτη» όλων των μουσουλμάνων: «Κράτος τρομοκρατίας το Ισραήλ»

Ο Ερντογάν σε ρόλο «προστάτη» όλων των μουσουλμάνων: «Κράτος τρομοκρατίας το Ισραήλ» Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατίας» κατά τη διάρκεια ομιλίας, στην οποία αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

«Το τυραννικό Ισραήλ, το κράτος της τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ, που δεν έχουν άλλο μέλημα από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και την από χιλιάδων ετών χώρα τους, όπως και τις ιερές αξίες τους», υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τα βίαια επεισόδια ως επίθεση εναντίον «όλων των μουσουλμάνων».

Ο Ερντογάν πήγε μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι «η προστασία της τιμής της Ιερουσαλήμ είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου». Καλεί επίσης όλες τις χώρες, πρωτίστως τις μουσουλμανικές, να «αναλάβουν δράση κατά των επιθέσεων του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων». Παράλληλα ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας πως αν δεν «σταματήσει αυτή τη δίωξη» θα αποδείξει ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους 5 όπως λέει πολλές φορές χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μέτωπο με το Ισραή από το 2018

Δριμείες επικρίσεις και έντονη αντιπαράθεση είχαν ήδη φέρει την Τουρκία απέναντι στο Ισραήλ από το 2018, όταν ο Ερντογάν χαρακτήρισε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «κρατική τρομοκρατία» τις ενέργειες του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Τουρκία και το Ισραήλ εξακολουθούν να έχουν τεταμένες σχέσεις από το 2018, όταν είχαν αποχωρήσει αμοιβαία οι πρεσβευτές των δύο χωρών μετά τον θάνατο διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Η Αγκυρα  τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δείξει βούληση για επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ, αλλά οι εξελίξεις δείχνουν ότι το «μονοπάτι» είναι δύσβατο, όπως και στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM