Ο Ερντογάν προειδοποιεί: Η Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη σε περίπτωση σφαγής στην Ιντλίμπ

Ο Ερντογάν προειδοποιεί: Η Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη σε περίπτωση σφαγής στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα μείνει άπραγη σε περίπτωση σφαγής στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η κυβέρνησή του δεν θα μείνει άπραγη, ούτε απλά «θα παρακολουθεί», ούτε «θα συμμετάσχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι», αν ο κόσμος κάνει τα στραβά μάτια στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ώστε να ευνοηθούν οι σκοποί της κυβέρνησης της Συρίας. 

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής στην οποία συμμετείχε στην Τεχεράνη μαζί με τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, ο Ερντογάν έκρινε ότι εάν η Δαμασκός, η Μόσχα και η Τεχεράνη αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους που θα αψηφούν την προστασία των ζωών των αμάχων, απλά θα βοηθήσουν «τους τρομοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία δεν κατάφεραν χθες να ξεπεράσουν τις διαφορές τους κατά τη σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη.

Στο επίκεντρο της συνόδου των τριών χωρών ήταν το ζήτημα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, όπου η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι επίκειται μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η επαρχία ελέγχεται από αντάρτες και τζιχαντιστές και απειλείται από μια επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συγκεντρώνει στρατεύματα γύρω από την επαρχία, ενόψει μιας επιχείρησης για την ανακατάληψή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM