Ο Ερντογάν προειδοποιεί: Η Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη σε περίπτωση σφαγής στην Ιντλίμπ

Ο Ερντογάν προειδοποιεί: Η Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη σε περίπτωση σφαγής στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα μείνει άπραγη σε περίπτωση σφαγής στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η κυβέρνησή του δεν θα μείνει άπραγη, ούτε απλά «θα παρακολουθεί», ούτε «θα συμμετάσχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι», αν ο κόσμος κάνει τα στραβά μάτια στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ώστε να ευνοηθούν οι σκοποί της κυβέρνησης της Συρίας. 

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής στην οποία συμμετείχε στην Τεχεράνη μαζί με τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, ο Ερντογάν έκρινε ότι εάν η Δαμασκός, η Μόσχα και η Τεχεράνη αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους που θα αψηφούν την προστασία των ζωών των αμάχων, απλά θα βοηθήσουν «τους τρομοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία δεν κατάφεραν χθες να ξεπεράσουν τις διαφορές τους κατά τη σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη.

Στο επίκεντρο της συνόδου των τριών χωρών ήταν το ζήτημα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, όπου η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι επίκειται μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η επαρχία ελέγχεται από αντάρτες και τζιχαντιστές και απειλείται από μια επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συγκεντρώνει στρατεύματα γύρω από την επαρχία, ενόψει μιας επιχείρησης για την ανακατάληψή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM