Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο: «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει»

Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο: «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει» Facebook Twitter
1

Την πρόθεσή του για έναρξη γεωτρήσεων επανέφερε στο προσκήνιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει στη Μεσόγειο», ενώ ανακοίνωσε και τη μίσθωση ενός δεύτερου γεωτρύπανου. 

«Ξεκινώντας γεωτρήσεις στα βαθιά και ρηχά νερά της Μεσογείου δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας. Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τι θα κάνει η Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ και τουρκοκυπριακά μέσα.

Την ίδια στιγμή φέρεται να υποσχέθηκε «τριπλασιασμό των προσπαθειών» ώστε να «μεγιστοποιηθεί το κέρδος από τα αποθέματα υδρογονανθράκων», ενώ ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια για μίσθωση ενός νέου πλοίου - γεωτρύπανου.

Όπως αναμετέδωσε η Καθημερινή, οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για το πλάνο 100 ημερών της νεοεκλεγείσας κυβέρνησής του.

Η τουρκκυπριακή εφημερίδα Star αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης ο Ερντογαν αναφέρθηκε και στο κυπριακό ζήτημα.

«Λαμβάνοντας υπόψι ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας για το ζήτημα της Κύπρου έχουν αποδειχθεί άκαρπες, εξαιτίας της στάσης των ελληνοκυπρίων, θα επιχειρειθεί μια διαφορετική διασδικασία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα ενημερωθεί σχετικά με την πραγματική κατάσταση στο νησί και οι προσπάθειες να πειστεί θα συνεχιστούν».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια