ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο: «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει»

Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο: «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει» Facebook Twitter
1

Την πρόθεσή του για έναρξη γεωτρήσεων επανέφερε στο προσκήνιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει στη Μεσόγειο», ενώ ανακοίνωσε και τη μίσθωση ενός δεύτερου γεωτρύπανου. 

«Ξεκινώντας γεωτρήσεις στα βαθιά και ρηχά νερά της Μεσογείου δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας. Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τι θα κάνει η Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ και τουρκοκυπριακά μέσα.

Την ίδια στιγμή φέρεται να υποσχέθηκε «τριπλασιασμό των προσπαθειών» ώστε να «μεγιστοποιηθεί το κέρδος από τα αποθέματα υδρογονανθράκων», ενώ ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια για μίσθωση ενός νέου πλοίου - γεωτρύπανου.

Όπως αναμετέδωσε η Καθημερινή, οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για το πλάνο 100 ημερών της νεοεκλεγείσας κυβέρνησής του.

Η τουρκκυπριακή εφημερίδα Star αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης ο Ερντογαν αναφέρθηκε και στο κυπριακό ζήτημα.

«Λαμβάνοντας υπόψι ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας για το ζήτημα της Κύπρου έχουν αποδειχθεί άκαρπες, εξαιτίας της στάσης των ελληνοκυπρίων, θα επιχειρειθεί μια διαφορετική διασδικασία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα ενημερωθεί σχετικά με την πραγματική κατάσταση στο νησί και οι προσπάθειες να πειστεί θα συνεχιστούν».

Διεθνή
1

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ