Ο Ερντογάν καρατόμησε έναν ακόμη διοικητή της κεντρικής Τράπεζας- Τον είχε διορίσει τον Νοέμβριο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν καρατόμησε τον διοικητή της κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

 

Ο Νάτζι Αγκμπάλ, πρώην υπουργός Οικονομικών, απομακρύνθηκε από τη θέση του και αντικαταστάθηκε από τον Σαχάπ Καβτζίογλου. Ο τελευταίος είναι πρώην βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν και οικονομολόγος, επικριτής των υψηλών επιτοκίων, όπως και ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Η καρατόμηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας ανακοινώθηκε την επομένη της αύξησης του βασικού επιτοκίου στο 19%, για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, κίνηση που επικρότησαν οι αναλυτές.

 

Ο Καβτζίογλου γίνεται ο τέταρτος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας από το 2019. Όπως και ο Αγκμπάλ- που είχε αναλάβει μόλις τον Νοέμβριο- και οι δύο προκάτοχοί του καρατομήθηκαν πριν από την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας τους.

 

Μετά τον διορισμό του Αγκμπάλ η τουρκική λίρα είχε ανακτήσει περίπου το 15% της συναλλαγματικής αξίας της έναντι του δολαρίου. Αλλά κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του, ο Ερντογάν δημόσια δήλωνε την προτίμησή του στα χαμηλά επιτόκια, αφήνοντας ελάχιστο περιθώριο για ελιγμούς στον πρώην, πλέον, κεντρικό τραπεζίτη.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ