Ο Ερντογάν απειλεί προς πάσα κατεύθυνση: Πάρτε τα χέρια σας από τη Συρία

Ο Ερντογάν απειλεί προς πάσα κατεύθυνση: Πάρτε τα χέρια σας από τη Συρία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Πάρτε τα χέρια σας από τη Συρία, απειλεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς όλες τις χώρες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να συντρίψει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα αυτή, περιλαμβανομένων της πολιτοφυλακής των Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους. Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η κουρδική πολιτοφυλακή YPG είναι πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Συρία μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και πρόσθεσε πως η οργάνωση αυτή δεν θα μπορέσει να διαφύγει το αναπόφευκτο τέλος της, εκτός αν καταθέσει τα όπλα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι, αν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αψηφήσει ενδεχόμενη έκκληση του φυλακισμένου ηγέτη του, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να καταθέσει τα όπλα, η Τουρκία θα επιτύχει με άλλα μέσα τον στόχο της να εξαλείψει την τρομοκρατία.

«Αν η οργάνωση κωφεύσει στην έκκληση αυτή και οι συνεργαζόμενες μ' αυτήν ομάδες δεν λάβουν την αναμενόμενη απόφαση, θα πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας για μια Τουρκία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία με άλλες μεθόδους», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM