Ο Ερντογάν απειλεί με νέα στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Ο Ερντογάν απειλεί με νέα στρατιωτική επέμβαση στη Συρία Facebook Twitter
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί με νέα στρατιωτική επέμβαση στη Συρία (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει νέα στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Σε περίπτωση που η κατάσταση στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ δεν επιλυθεί άμεσα, η Τουρκία μπορεί να κάνει στρατιωτική επέμβαση, είπε ο Ερντογάν, σε ομιλία του στην Άγκυρα, ενώπιον στελεχών του κόμματός του, του AKP.

Oι επιθέσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας στην περιοχή της Ιντλίμπ προκαλούν ανησυχία για νέο κύμα προσφύγων προς την Τουρκία. «Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μια νέα εισροή προσφύγων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ορισμένες αραβικές χώρες ότι διαπράττουν προδοσία, μένοντας σιωπηλές για τα αμερικανικά σχέδια.

«Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο, διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM