Ο Εμανουέλ Μακρόν αξύριστος με φούτερ και τζιν στο Ελιζέ -Τα κλικ της φωτογράφου του

Ο Εμανουέλ Μακρόν με φούτερ στο Ελιζέ Facebook Twitter
Φωτ: Instagram @soazigdelamoissonniere
0

Μετά από πέντε δύσκολα χρόνια στο Ελιζέ, όπου χρειάστηκε να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας, μεταξύ άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει μια ακόμη πρόκληση: την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι, ίσως, ο μοναδικός ηγέτης που έχει αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο συνομιλώντας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως έγραφε το Politico, στις 10 Μαρτίου, οι δύο ηγέτες μίλησαν 11 φορές τον τελευταίο μήνα –σε μία περίπτωση δύο φορές την ίδια ημέρα- και σε αντίθεση με την παράδοση, το Ελιζέ περιέγραψε λεπτομερώς τις κλήσεις τους. Μάλιστα, πριν από δύο ημέρες Μακρόν και Σολτς συνομίλησαν με τον Πούτιν, αξιώνοντας «από τη Ρωσία μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

Μια ματιά για τα όσα διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου των Ηλισίων, χαρίζει η επίσημη φωτογράφος του Γάλλου προέδρου, η οποία μέσα από τα κλικ της αφηγείται παρασκήνια της εξουσίας. Η Soazig de La Moissonnière ήταν παρούσα σε σημαντικές επικοινωνίες του Εμανουέλ Μακρόν, το τελευταίο διάστημα, και μέσα από τον φακό της κατέγραψε στιγμές του Γάλλου προέδρου.

Διαφορετικός, αγχωμένος με μάτια καρφωμένα στο τηλέφωνο. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε να περιγράψεις κανείς το ασπρόμαυρο στιγμιότυπο που δημοσίευσε η φωτογράφος στις 6 Μαρτίου. Αν και δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το στιγμιότυπο και την ακριβή στιγμή λήψης του, ωστόσο, εκείνη την ημέρα ο Εμανουέλ Μακρόν είχε μια ακόμη συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως έγραφε χαρακτηριστικά η Le Figaro, οι φωτογραφίες της Soazig de La Moissonnière γίνονται viral χάρη στη ρωσο-ουκρανική διπλωματική κρίση.

«Εδώ με κοστούμι, γραβάτα και μανικετόκουμπα, το πρόσωπό του χωμένο στα χέρια του», γράφει η γαλλική Le Figaro. 

Στην τελευταία, πάντως, ανάρτηση, η φωτογράφος «έπιασε» τον Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων. Στη σειρά φωτογραφιών, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται αξύριστος, με φούτερ και τζιν να μιλά στο τηλέφωνο αλλά και τους συνεργάτες του. 


Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν φορά ένα οποιοδήποτε φούτερ, αλλά ένα με το σύμβολο της CPA 10, μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αξύριστος με φούτερ και τζιν στο Ελιζέ -Τα κλικ της φωτογράφου του Facebook Twitter
Ο Εμανουέλ Μακρόν αξύριστος με φούτερ και τζιν στο Ελιζέ -Τα κλικ της φωτογράφου του Facebook Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM