Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί το προσωπικό στο Twitter: «Δεν αποκλείεται η χρεοκοπία»

Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί και «ταράζει» το προσωπικό στο Twitter: «Δεν αποκλείεται η χρεοκοπία» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το Twitter μετρά τρίτη εβδομάδα στα χέρια του Έλον Μασκ και μετά τις μαζικές απολύσεις, ο δισεκατομμυριούχος «προέβλεψε» ένα αβέβαιο οικονομικό μέλλον για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, εν μέσω της φυγής κορυφαίων στελεχών.

Ο Yoel Roth, ο επικεφαλής ασφαλείας, στον οποίο είχε ανατεθεί να διαχειριστεί δημοσίως τις ανησυχίες από διαφημιστές και χρήστες για την πλατφόρμα, φέρεται να είναι ο τελευταίος που αποχώρησε από την εταιρεία.

Οι αποχωρήσεις ξεκίνησαν την ίδια ημέρα που ο Έλον Μασκ απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι «η χρεοκοπία δεν αποκλείεται», σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Σε email προς τους υπαλλήλους και σε μια επακόλουθη συνάντηση του προσωπικού, ο Έλον Μασκ δεν ενέπνευσε και μεγάλη εμπιστοσύνη για το μέλλον της εταιρείας. Στο μήνυμά του περιέγραψε τις άσχημες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρισκόταν η εταιρεία και πόσο σημαντική πίστευε ότι ήταν η συνδρομητική υπηρεσία της, το Twitter Blue, για το μέλλον της.

«Χωρίς σημαντικά έσοδα από συνδρομές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Twitter να μην επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση», ανέφερε στο email. «Χρειαζόμαστε περίπου τα μισά από τα έσοδά μας να είναι από συνδρομές».

Υπάλληλος δήλωσε επίσης ότι ο Μασκ στη συνάντηση φάνηκε να υποβαθμίζει τις ανησυχίες του προσωπικού σχετικά με το πώς το μειωμένο εργατικό δυναμικό του Twitter χειρίζεται τις υποχρεώσεις του για τη διατήρηση των προτύπων προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας δεδομένων.

Το υπόμνημα του Μασκ αλλά και η συνάντηση του προσωπικού δίνουν μια γενική ιδέα για το κλίμα που επικρατεί και επιβεβαίωσε δημοσίως ο Έλον Μασκ, σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά την Τετάρτη, στην οποία προσπάθησε να καθησυχάσει μεταξύ άλλων τις ανησυχίες των μεγάλων διαφημιστών.

Το συνδρομητικό προϊόν Twitter Blue της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη και επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν ένα πιστοποιημένο μπλε σημάδι ελέγχου για 8 δολάρια, έχει ήδη οδηγήσει σε διάφορους λογαριασμούς που έχουν επαληθευτεί παρά το γεγονός ότι παριστάνουν εμπορικά brands ή διάσημες προσωπικότητες. 

«Δεν έχω δει ποτέ δισεκατομμυριούχο να εκλιπαρεί τόσο πολύ για 8 δολάρια», σχολίασε ο Ντέρικ Τζόνσον, πρόεδρος της NAACP. «Είναι σαφές ότι οι προσπάθειές μας - καλώντας τις εταιρείες να διακόψουν όλες τις διαφημίσεις στο Twitter - έχουν αποτέλεσμα. Οι εταιρείες πρέπει να λογοδοτήσουν, και το Twitter δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση δεν έχουν θέση πουθενά».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην τοξικομανής μητέρα

Διεθνή / To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην χρήστρια ουσιών μητέρα του

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ προσπάθησε να απευθυνθεί στο κοινό που λάτρεψε την αυτοβιογραφία του, ενώ η σύζυγος και η μητέρα του επιστρατεύτηκαν επί σκηνής
LIFO NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM