Ο Έλον Μασκ ίσως εξαναγκαστεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία για εξαγορά του Twitter

Ο Έλον Μασκ ίσως αναγκαστεί να ολοκληρώσει τη σύμφωνία για εξαγορά του Twitter Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο Έλον Μασκ ίσως αναγκαστεί με δικαστική απόφαση να ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, παρά το γεγονός ότι θέλει να αποσυρθεί από τη συμφωνία. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ότι τερματίζει τη συμφωνία, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών στην εν λόγω πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, απάντησε με ένα tweet δηλώνοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να «ακολουθήσει νομικές ενέργειες για την επιβολή της συμφωνίας συγχώνευσης». Στο πλαίσιο αυτό, νομικός εμπειρογνώμονας δήλωσε στον Guardian ότι αναμένει το Twitter να καταθέσει μήνυση στο Ντέλαγουερ, την πολιτεία των ΗΠΑ που έχει δικαιοδοσία για τη συμφωνία.

«Θα ζητήσουν εντολή από το δικαστήριο ώστε ο Μασκ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπράιαν Κουίν, αναπληρωτής καθηγητής στη Νομική Σχολή του Κολεγίου της Βοστώνης.

Η εταιρεία μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο είτε να αναγκαστεί ο Μασκ να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή που συμφώνησε τον Απρίλιο, είτε αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για αποχώρηση από τη συμφωνία κατά παράβασή της.

Μάλιστα, ο Κουίν εκτιμά ότι ενδεχόμενα επιχειρήματα του Μασκ στο δικαστήριο δε θα πείσουν.  

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε ζητήσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι οι λογαριασμοί spam και bot αποτελούν λιγότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών της. Σε επιστολή που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο δικηγόρος του Μασκ ανέφερε ότι το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες.

Ο Κουίν είπε ότι τα αιτήματα πληροφοριών του Μασκ για λογαριασμούς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας δεν είναι «λογικά» και δε θα γίνουν δεκτά από το δικαστήριο. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί παράλογα αιτήματα πληροφοριών για να δημιουργήσει πρόσχημα για παραβίαση», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Τζον Κόφι, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, δήλωσε πως ο Μασκ «βρίσκεται σε σαθρό νομικό έδαφος».

«Το Twitter φαίνεται να του έδωσε πρόσβαση σχεδόν σε όλα για να ικανοποιήσει την επιθυμία του να μάθει το ποσοστό των bots μεταξύ των χρηστών του», σημειώνει ο ειδικός.

Ο Καρλ Τόμπιας από το Πανεπιστήμιο του Richmond, δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος πως ο Μασκ «δεν έχει ισχυρούς νομικούς λόγους για να αποχωρήσει από τη συμφωνία».

«Ο συνήγορός του έχει κάνει μόνο ισχυρισμούς και οι δικαστές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο Μασκ είναι αρκετά πειστικά για να υποστηρίξουν τον τερματισμό της συμφωνίας», πρόσθεσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ