Ο Έλον Μασκ απειλεί να πάρει από την Καλιφόρνια τα κεντρικά της Tesla, λόγω του lockdown

Ο Έλον Μασκ απειλεί να πάρει από την Καλιφόρνια τα κεντρικά της Tesla, λόγω του lockdown Facebook Twitter
EPA
0

Ο Έλον Μασκ απείλησε να πάρει από την Καλιφόρνια την έδρα της Tesla, ενώ η εταιρεία έκανε μήνυση στις αρχές της περιοχής που βρίσκεται το εργοστάσιο, εξαιτίας του lockdown.

Ο CEO της Tesla έχει τοποθετηθεί πολλές φορές κατά των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας ότι θα μεταφέρει αλλού τα κεντρικά της εταιρείας, επειδή το εργοστάσιο στο Φρεμόντ της Καλιφόρνια παραμένει κλειστό.

Η Καλιφόρνια επέτρεψε να ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις, όπως σε αρκετές κομητείες οι αρχές επέλεξαν να διατηρήσουν το lockdown και να προχωρήσουν σε πιο προσεκτική χαλάρωση των μέτρων. Στην κομητεία Αλαμίντα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Tesla, τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα τέλη Μαΐου.

«Ειλικρινά, είναι η τελευταία σταγόνα. Η Tesla θα μεταφέρει την έδρα της και τα μελλοντικά προγράμματα στο Τέξας/ Νεβάδα αμέσως. Το αν θα διατηρήσουμε κάποια κατασκευαστική δραστηριότητα στο εργοστάσιο του Φρεμόντ θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιμετωπιστεί η Tesla στο μέλλον. Είναι η τελευταία αυτοκινηοβιομηχανία που έχει μείνει στην Καλιφόρνια», έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ.


Η Tesla κατέθεσε ήδη μήνυση σε βάρος της κομητείας Αλαμίντα, κάτι που είχε προαναγγείλει επίσης μέσω Twitter ο Μασκ, κάνοντας σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας που «ενεργεί κόντρα στον κυβερνήτη, τον πρόεδρο, τις συνταγματικές ελευθερίες και την απλή κοινή λογική», σύμφωνα με τον ίδιο.

Πριν από αυτό το ξέσπασμα του Έλον Μασκ και τη μήνυση, από την κομητεία είχε ανακοινωθεί το Σάββατο ότι υπάρχει συνεργασία με την Tesla για την κατάρτιση πλάνου ασφαλείας, για το άνοιγμα του εργοστασίου με κανόνες που θα προστατεύουν την υγεία των χιλιάδων εργαζομένων. Μάλιστα, εκφράζονταν αισιοδοξία για συμφωνία σύντομα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με πληροφορίες από Guardian

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM