Ο Έλον Μασκ απάντησε με αγωγή στο Twitter- Κλιμακώνεται η νομική διαμάχη

Ο Έλον Μασκ με σμόκιν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Έλον Μασκ απάντησε με αγωγή στο Twitter, κλιμακώνοντας τη νομική διαμάχη του με την εταιρεία των social media, για την απόφασή του να αποχωρήσει από την εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η αγωγή των 164 σελίδων του δισεκατομμυριούχου κατατέθηκε την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την απόφαση που υπέγραψε η δικαστής Καθλίν ΜακΚόρμικ του Ντέλαγουερ, ορίζοντας την ημερομηνία της δίκης που θα κρίνει το αν ο Μασκ μπορεί να αποχωρήσει από το deal. Σύμφωνα με την απόφαση, η δίκη θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. 

Παράλληλα, χθες μέτοχος του Twitter κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Μασκ, ζητώντας από δικαστήριο να διατάξει τον δισεκατομμυριούχο να ολοκληρώσει τη συμφωνία, να διαπιστώσει ότι παραβίασε την υποχρέωση που έχει απέναντι στους μετόχους της εταιρείας και να επιδικάσει αποζημιώσεις για τις απώλειες που προκλήθηκαν. 

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει υποχρέωση απέναντι στους μετόχους διότι κατέχει το 9,6% της εταιρείας και επειδή η συμφωνία για την εξαγορά του δίνει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε πολλές αποφάσεις του Twitter. Η αγωγή κατατέθηκε από τον Λουίτζι Κρίσπο, ο οποίος έχει 5.500 μετοχές της εταιρείας. 

Στις 8 Ιουλίου, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter και κατηγόρησε την πλατφόρμα ότι παραβίασε το deal, παραποιώντας τον αριθμό των ψευδών λογαριασμών στην εφαρμογή. 

Λίγες ημέρες αργότερα το Twitter του έκανε αγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο Μασκ χρησιμοποιεί αυτό τον ισχυρισμό ως πρόσχημα. Παράλληλα η εταιρεία υποστήριξε ότι το συμβόλαιο συγχώνευσης τον δεσμεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Την Παρασκευή οι μετοχές του Twitter έκλεισαν στα 41,61 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τη στιγμή που ο Μασκ αποχώρησε από τη συμφωνία.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Γιατί CIA και άλλοι δεν το πίστεψαν ποτέ

Διεθνή / Τουρκία: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν 8 χρόνια μετά - Γιατί η CIA δεν το πίστεψε ποτέ

Από το 2016 συνολικά 705.172 Τούρκοι κρατήθηκαν ή συνελήφθησαν - Το πραξικόπημα έδωσε στον Ερντογάν όσα χρειαζόταν για να εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία του και άλλαξε την Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ