Ο Έλληνας που μετακόμισε με την οικογένειά του στο Ροβανιέμι και έχει γείτονα τον Άγιο Βασίλη

Ο Έλληνας που μετακόμισε με την οικογένειά του στο Ροβανιέμι και έχει γείτονα τον Άγιο Βασίλη Facebook Twitter
0

Το 2016, ο Γιώργος Φραντζόγλου αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να μετακομίσει μόνιμα με τη σύζυγο και τα δίδυμα παιδιά τους στο Ροβανιέμι της Φιλανδίας, όπου εργάζεται πλέον ως οδηγός δραστηριοτήτων, διοργανώνοντας διαδρομές στο Βόρειο Σέλας.

Τον χειμώνα οργανώνει για τους τουρίστες βόλτες με έλκηθρα, με ταράνδους ή σκυλιά, διαδρομές για να δει κανείς το Βόρειο Σέλας, εκδρομές με σκι και χιονοπέδιλα, ενώ τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες συνοδεύει τους ενδιαφερόμενους σε σαφάρι άγριων ζώων, αλλά και ψάρεμα, κανό, τρέκινγκ και παρατήρηση του Ήλιου του Μεσονυχτίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», εξήγησε πώς πήρε την απόφαση με τη σύζυγό του να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να μετακομίσουν σε μια περιοχή όπου οι θερμοκρασίες τον χειμώνα φτάνουν τους -30 και -35 βαθμούς Κελσίου.

Ο Έλληνας που μετακόμισε με την οικογένειά του στο Ροβανιέμι και έχει γείτονα τον Άγιο Βασίλη Facebook Twitter

«Ήμασταν πάντα άνθρωποι του βουνού. Και σ' εμένα και στη γυναίκα μου άρεσαν οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο χειμώνας, το χιόνι και εργαστήκαμε πάρα πολλά χρόνια σε ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα σε δραστηριότητες αναψυχής. Ως άνθρωπος που δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες, σήμερα... Απορώ πώς ζούσα στην Ελλάδα!», λέει χαρακτηριστικά.

Ο εγκλιματισμός της οικογένειας ήρθε γρήγορα, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και του ότι -όπως ο ίδιος αναφέρει- δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες στην περιοχή. «Ο κόσμος εδώ, συνηθισμένος ίσως να έχει διάδραση με άλλες εθνικότητες εξαιτίας του τουρισμού, είναι πιο ζεστός και φιλικός σε σχέση με την υπόλοιπη Φινλανδία», εξηγεί ο κ. Φραντζόγλου, που το μόνο που, όπως παραδέχεται, τού λείπει κάποιες φορές από την Ελλάδα είναι «ένας καφές ή ένα ποτήρι κρασί με παρέα σε χαλαρούς ελληνικούς ρυθμούς».

Ο Έλληνας που μετακόμισε με την οικογένειά του στο Ροβανιέμι και έχει γείτονα τον Άγιο Βασίλη Facebook Twitter

Παρά τις σκληρές συνθήκες, δέλεαρ για έναν μετανάστη, όπως τονίζει, παραμένει όλο τον χρόνο η μαγεία που εκπέμπει ο τόπος: «Το χωριό του Άγιου Βασίλη, η ατμόσφαιρα, το δάσος, το τοπίο, κάνουν κάθε ενήλικα να νιώσει παιδί εδώ. Είναι πιο εύκολο σε τέτοια μέρη να αρχίσει να πιστεύεις ξανά σε νεράιδες, ξωτικά και φυσικά τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη».

Μάλιστα, ο κ. Φραντζόγλου χαριτολογώντας λέει πως το σπίτι όπου κατοικεί σήμερα η οικογένειά του είναι τόσο κοντά σε αυτό του Άγιου Βασίλη, σε σημείο που όταν τα δίδυμα παιδιά του ζητούν κάποιο δώρο ή παιχνίδι και ο ίδιος τους εξηγεί πως θα πρέπει να κάνουν υπομονή για να το αποκτήσουν, εκείνα τού απαντούν: «Εντάξει, θα πάμε να το ζητήσουμε από τον Άγιο Βασίλη!».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM