Ο διαστημικός όμιλος ArianeGroup θα περικόψει 2.300 θέσεις εργασίας

Ο διαστημικός όμιλος ArianeGroup θα περικόψει 2.300 θέσεις εργασίας Facebook Twitter
EPA
0

Ο ευρωπαϊκός αεροδιαστημικός όμιλος ArianeGroup, που κατασκευάζει τους πυραύλους Ariane, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 2.300 θέσεις πλήρους απασχόλησης έως το 2022, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικός διεθνώς.


Ο όμιλος αντιμετωπίζει ολοένα πιο σκληρό ανταγωνισμό από τις αμερικανικές αεροδιαστημικές εταιρείες - ιδίως από τη Space X του Ίλον Μασκ που πλέον κάνει περισσότερες εκτοξεύσεις πυραύλων από ό,τι η ArianeGroup.

Χώρες όπως η Ινδία, «κλείνουν τις αγορές τους στον ξένο ανταγωνισμό», σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εταιρεία.


Οι περικοπές του προσωπικού δεν θα γίνουν μέσω απολύσεων αλλά με την μη μη αντικατάσταση των εργαζομένων που αποχωρούν ή συνταξιοδοτούνται.

Η εταιρεία -που προήλθε από τη συνεργασία της Airbus και της γαλλικής Safran- απασχολεί σήμερα περίπου 9.000 άτομα, κυρίως στη Γαλλία και στη Γερμανία.


Οι σημερινοί πύραυλοι Ariane 5, που χρησιμοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), σύντομα θα αντικατασταθούν από τη νεότερη γενιά των Ariane 6, οι οποίοι θα είναι κατά περίπου 40% φθηνότεροι.

Όμως μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο τρεις παραγγελίες για τους νέους ευρωπαϊκούς πυραύλους, ο πρώτος από τους οποίους προγραμματίζεται να εκτοξευθεί το 2020, σύμφωνα με το Reuters και το γαλλικό πρακτορείο.


Η ArianeGroup δραστηριοποιείται και στον αμυντικό τομέα, κατασκευάζοντας βαλλιστικούς πυραύλους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM