ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ο Άστον Κούτσερ και η Μίλα Κούνις συγκεντρώνουν χρήματα για την Ουκρανία - Δωρεές 3 εκατ. δολ. έως τώρα

Ουκρανία - Άστον Κούτσερ & Μίλα Κούνις: Συγκεντρώνουν οικονομική βοήθεια - Στόχος τους τα 30 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στην Ουκρανία, όπου για δέκατη ημέρα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες εν μέσω της ρωσικής εισβολής, ξεκίνησαν οι ηθοποιοί Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις.

  

Το ζευγάρι ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας στο GoFundMe για να υποστηρίξει όσους βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές.

  

Στόχος των ηθοποιών είναι να συγκεντρώσουν 30 εκατομμύρια δολάρια και λίγες μόνον ώρες από την έναρξη της εκστρατείας «Stand With Ukraine» (Στηρίξτε την Ουκρανία) κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωρεές 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

   

Οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Airbnb.org, το οποίο βοηθά ανθρώπους σε κρίση να βρουν στέγη και στο Flexport.org που συνεισφέρει στην παροχή παγκόσμιας βοήθειας.

   

«Σήμερα, είμαι περήφανη Ουκρανή. Η οικογένειά μου ήρθε στις ΗΠΑ το 1991, εγώ γεννήθηκα στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας το 1983. Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθειά μας αυτές τις στιγμές που έχουν ανάγκη. Αυτή η άδικη επίθεση στην Ουκρανία και την ανθρωπότητα γενικότερα είναι καταστροφική και ο ουκρανικός λαός χρειάζεται την υποστήριξή μας» ανέφερε η Μίλα Κούνις σε δήλωσή της.

   

«Ενώ γινόμαστε μάρτυρες της γενναιότητας των Ουκρανών, γινόμαστε επίσης μάρτυρες του αφάνταστου βάρους εκείνων που επέλεξαν την ασφάλεια. Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν αφήσει πίσω τους όλα όσα γνωρίζουν και αγαπούν για να αναζητήσουν καταφύγιο. Χωρίς να έχουν τίποτα άλλο εκτός από όσα μπορούν να μεταφέρουν, οι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν ανάγκη από στέγη και προμήθειες αμέσως», είπε, μεταξύ άλλων προσθέτοντας πως «ο λαός της Ουκρανίας είναι δυνατός και γενναίος. Αλλά να το είσαι δυνατός και γενναίος δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις υποστήριξης».

«Ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανος που παντρεύτηκε μία Ουκρανή» είπε με τη σειρά του ο Κούτσερ, αναφερόμενος στην εκστρατεία που ξεκίνησε το ζευγάρι.

   

Η Μίλα Κούνις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουκρανία και μετακόμισε στις ΗΠΑ σε ηλικία επτά ετών με την οικογένειά της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM